7.5.17

Η απολύτως καλύτερη άσκηση με βάρη για το στήθος





Όλα είναι σχετικά  θα πει κανείς, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια για να εντοπίσουμε την καλύτερη,την πιο αποτελεσματική άσκηση για κάθε μυική ομάδα.

Μια άσκηση που δεν θα έλειπε από το ασκησιολόγιό μας και αν ήταν να κάνουμε μία και μόνο άσκηση,να ήταν αυτή η συγκεκριμένη.


Καλύτερη άσκηση για το στήθος

Οι περισσότεροι ειδικοί προτιμούν τις πιέσεις με μπάρα σε οριζόντιο πάγκο. Θεωρούν ότι επιστρατεύει καλύτερα τον μείζονα θωρακικό και αυτό τείνουν να δείχνουν τα ηλεκτρομυογραφήματα που είναι μια τεχνική καταγραφής του ηλεκτρικού δυναμικού των μυών όταν ενεργοποιούνται στα πλαίσια συγκεκριμένων ερεθισμάτων,εν προκειμένω ασκήσεων.

Είναι μια βασική κίνηση,πολύτιμη για τον γενικό πληθυσμό γιατί μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε δύναμη και ισχύ ώθησης.

Βοηθάει επίσης στην επίτευξη συμμετρίας ανάμεσα στους μύες του μπροστινού μέρους του σώματος και της οπίσθιας κινητικής αλυσίδας

Συνιστάται μια ομόκεντρη φάση των 1-2 δευτερολέπτων - μιλάμε για ανέβασμα - και μια πιο αργή έκκεντρη των 3-4 δευτερολέπτων.

Το άνοιγμα της λαβής να είναι περίπου στο άνοιγμα των ακρωμίων. 
Ένα τέτοιο άνοιγμα θεωρείται πιο φυσικό και λιγότερο επιβαρυντικό για τις αρθρώσεις.


Κάποιοι θεωρούν προτιμούν τις πιέσεις στήθους σε οριζόντιο πάγκο με βαράκια σαν ανώτερη άσκηση παρόλο που το βάρος που πρεσάρουμε είναι λιγότερο.

Οι πιέσεις στήθους με βαράκια επιτρέπουν μεγαλύτερο εύρος κίνησης και συνεπώς καλύτερη ενεργοποίηση.

Δίνουν τη δυνατότητα για σφίξιμο των θωρακικών στο άνω μέρος της κίνησης,πράγμα που φέρνει μεγαλύτερη τάση μέσω της μεγαλύτερης οριζόντιας προσαγωγής.

Η διαφορετική κίνηση κάθε χεριού,απαλλαγμένη από τον καταναγκασμό της μπάρας,οδηγεί σε πιο συμμετρική ανάπτυξη των μυών,δηλαδή μειώνει τον κίνδυνο των μυικών ανισορροπιών.

Η μπάρα ευνοεί την πιο δυνατή πλευρά και μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη επιστράτευση του πιο ασθενούς μέρους.

Επίσης η μπάρα κλειδώνει τα χέρια και η αναγκαστική κίνηση των αγκώνων προς τα έξω βάζει περισσότερο στο παιχνίδι τους ώμους και τους τρικέφαλους και αποσυμφορεί τους θωρακικούς.

Καλό είναι να κάνετε και τις δύο ασκήσεις.

Οι τεχνικές τους περιγράφονται σε άλλες αναρτήσεις του blog.

Τέλος του 1ου μέρους




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



1 comment:

  1. χρηστο εμενα η αποcη ειναι οτι η καλητερη ασκhση για στηθος ειναι τα push up ειδηκοτερα αν ανεβασεις βαθμο δυσκολειας π.χ diamonds ,spartan ,diver bomb κτλ.επισης δουλευει ολος ο πανω κ μεσος κορμος κ δεν διατρεχεις κ κυνδινο τραυματισμου οπως το να σου φυγη κ να σου καρφωθη μια μπαρα 100 κιλον στο στηθος η στο λαιμο

    ReplyDelete