ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ; (4)
5. Η τροφική θερμογένεση ή θερμικό αποτέλεσμα των τροφών
Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ/ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (2)
Οι τροφές με τη μεγαλύτερη θερμογένεση είναι οι πρωτεϊνούχες τροφές. Περίπου το 30% των θερμίδων τους καίγονται κατά την πέψη και αφομοίωσή τους. Ξεχάστε όμως τα πρωτεϊνούχα ροφήματα που αφομοιώνονται εύκολα.
Επί πλέον οι πρωτεϊνούχες τροφές είναι οι αποτελεσματικότερες από πλευράς κορεσμού, πράγμα που αποτελεί πολύ σοβαρό πλεονέκτημα.
Συνιστάται να καταναλώνετε πρωτεϊνούχες τροφές σε κάθε σας γεύμα κατά προτίμηση συνοδευμένες από ινώδη λαχανικά.
Ο απόλυτος συνδυασμός είναι σαρδέλα + μπρόκολο,καταπληκτικός για απώλεια βάρους,βελτιωμένη σωματική σύνθεση και σφύζουσα υγεία.
Φροντίστε ώστε το 30-35% των θερμίδων σας να προέρχονται από πρωτεϊνούχες τροφές .
Κλείνοντας τη σειρά αυτή των άρθρων μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όλες οι θερμίδες δεν είναι ίδιες.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment