10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (3)
6. Oι τηγανιτές πατάτες των ταχυφαγείων
Οι προτηγανισμένες πατάτες των ταχυφαγείων είναι από τις χειρότερες τροφές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί καταναλώνονται μαζικά.
Οι περισσότεροι σίγουρα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τρώνε και ότι το φαινομενικά αθώο αυτό φαγητό είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για την πανευρωπαϊκή πρωτιά που έχουν στην παχυσαρκία τα στρουμπουλά ελληνόπουλα.
Για να δούμε τα γεγονότα:
1. Είναι γεμάτες με τρανς λιπαρά (διαβάστε σχετικά στο link).
2. Έχουν πολύ μεγάλες ποσότητες καρκινογόνου ακρυλαμιδίου.
3. Τα λάδια για το τηγάνισμά τους χρησιμοποιούνται πολλές φορές με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με ταγκισμένα παραπροϊόντα οξειδώσεων και πολυμερισμών.
3. Έχουν παρά πολλές θερμίδες και μάλιστα κενές. Μια μερίδα των 170gr έχει 540 θερμίδες.
4. Η μικρή ικανότητα κορεσμού τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση. Εξ ου και οι μερίδες "γίγας" των ταχυφαγείων
5. Συνήθως είναι γεμάτες αλάτι.
6. Οι περισσότεροι τις συνοδεύουν με κέτσαπ ή άλλα παχυντικά αρτύματα.
7. Πρόκειται για μια πολύ εθιστική τροφή.
8. Τέλος έχουν έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που με την ταυτόχρονη παρουσία λίπους ευνοεί αφάνταστα τη συσσώρευση του στoν οργανισμό.
Αν θέλετε οπωσδήποτε τηγανιτές πατάτες προτιμήστε αυτές της μαμάς (άντε της πεθεράς).
Τέλος του 4ου μέρους
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
αυτο to karkinogono poy anafereis οτι εχουν που το βρισκουν;
ReplyDeleteτα τρανς λιπαρα δεν εχω καταλαβει, ειναι λαδια που τα αγοραζουν οι εταιρειες σε συσκευασιες οπως αγοραζουμε το ελαιολαδο, τις μαργαρινες κλπ; στην λιανικη δεν εχω δει πουθενα καμια συσκευασια να λεει τρανς λιπαρα ταδε οπως καλομποκελαιο ταδε η βουτυρο ταδε, ξερω εγω. εχω μπερδευτει.
θα μπορουσες μηπως να μου εξηγησεις; ευχαριστω.
Αν θέλετε οπωσδήποτε τηγανιτές πατάτες προτιμήστε αυτές της μαμάς (άντε της πεθεράς).
ReplyDeleteths syzygou ουτε κατα διανοια;:P
To καρκινογόνο ακρυλαμίδιο σχηματίζεται από το μαγείρεμα αμυλωδών κυρίως τροφών σε υψηλές θερμοκρασίες.
ReplyDeleteΜιλάμε για υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα φυτικά λάδια. Έτσι αναφέρονται στα συστατικά.
Διατίθενται σε στερεά μορφή και πρόκειται για διάφορα είδη μαργαρίνης.
Ποια γυναίκα από 40 και κάτω θα κάτσει να τηγανίσει πατάτες;
Πήρανε φωτιά τα deliveries!
Στις "σπιτικές" πατάτες, έχει σχέση το λάδι που χρησιμοποιείς? Η γιαγιά μου τηγανίζει σε ελαιόλαδο, η μάνα μου σε καλαμποκέλαιο! Έχουμε αγουρέλαιο(ελαιόλαδο) από παραγωγό κι ενώ ωμό έχει τέλεια, αν και λίγο βαριά, γεύση, όταν καίγεται, καπνίζει πολύ και μυρίζει πολύ άσχημα... κι έχω ακούσει ότι δεν κάνει να καίγεται! Ισχύει?
ReplyDelete