24.5.16

Κάψιμο λίπους και νέος τρόπος σκέψης: Αντί να μετράς θερμίδες εστίασε στο να τις αναβαθμίσεις






Διαβάστε οπωσδήποτε τη σειρά αυτήν των 5 άρθρων:


ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ; (5)



Η υπεραπλουστεμένη, μαθηματική λογική του να τρώμε απλά λιγότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε είναι μια στρατηγική ήττας γιατί θεωρεί τις θερμίδες σαν ίσες,πράγμα που βέβαια δεν ισχύει.

Το είδος και η ποιότητα των θερμίδων παίζει μείζονα ρόλο στην υπόθεση "απώλεια βάρους"!

Γιατί;;

Γιατί το σώμα μας χρειάζεται μαι σταθερή ισορροπία θρεπτικών μακροσυστατικών - λίπη κλπ - αλλά και μικροθρεπτικών στοιχείων - βιταμίνες κλπ - για να μπορέσει να λειτουργήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Όταν λείπει κάτι από αυτά, τα επίπεδα της ενέργειας πέφτουν,οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές μας ακολουθούν τη λογική του χάους,και βέβαια ο μεταβολισμός μας σταματάει να δουλεύει αποτελεσματικά. 

Διαβάστε οπωσδήποτε αυτήν τη σειρά των 4 άρθρων:

Μεταβολισμός σε απορύθμιση: πως να τον ανατάξετε (4)

H ζωτικότητα μας υποφέρει γιατί το σώμα μας δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά τις πολυσχιδείς λειτουργίες του.

Κραυγάζει κυριολεκτικά το σώμα μας για για πλήρεις,αληθινές τροφές και όχι αυτά τα βιομηχανικά σκευάσματα ευκολίας που ρίχνουμε άκριτα μέσα του με πρωτοφανή ανευθυνότητα κατά του ίδιου μας του εαυτού.

Κραυγάζει και δεν το ακούμε! 

Έχει ανάγκη από premium βενζίνη κι εμείς του την πετάμε ανακατεμένη με ζάχαρη,πράγμα που ούτε κατά διάνοια θα κάναμε για το άψυχο αυτοκίνητό μας.

Ζάχαρη όταν λέω εδώ,εννοώ τις συνήθεις βλακοτροφές του συρμού με χαμηλά λίπη ή υδατάνθρακες,τροφές που με τίποτα δεν μπορείς να καταλάβεις από που προέρχονται λόγω της απίστευτης πολυεπεξεργασίας τους.

Οι πραγματικές,μη επεξεργασμένες τροφές είναι με φυσικό τρόπο γεμάτες μικροθρεπτικά στοιχεία που το καθένα παίζει τον ρόλο του στην πολύπλοκη δομή του σώματός μας και σχεδόν πάντα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

 Κι αυτό σημαίνει ήπιες εξάρσεις στο σάκχαρο και έλεγχο του αισθήματος της πείνας και συνεπώς και του βάρους.

Οι ανεπεξέργαστες τροφές βρίθουν με θαυμάσια φυτοχημικά που είναι πανίσχυροι θεραπευτικοί παράγοντες και μεταβολικοί ρυθμιστές.


 Όταν δίνουμε στον οργανισμό ότι χρειάζεται για όπτιμουμ λειτουργία, σταματάει να ζητάει απεγνωσμένα τροφή και έτσι ελέγχουμε το βάρος μας άνετα ενώ ταυτόχρονα αποδίδουμε κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας . 

Οι νεκρές θερμίδες που παίρνουμε δεν κάνουν απλά ένα κακό αλλά μιλάμε για μη ελεγχόμενη αλυσιδωτή αντίδραση!

 Δεν είναι αυτά τα πράγματα για σας!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/






1 comment:

  1. "Όταν δίνουμε στον οργανισμό ότι χρειάζεται για όπτιμουμ λειτουργία, σταματάει να ζητάει απεγνωσμένα τροφή και έτσι ελέγχουμε το βάρος μας άνετα ενώ ταυτόχρονα αποδίδουμε κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας" Ακριβώς αυτό!!!
    Χορταίνεις με λιγότερες θερμίδες και δεν έχεις τα cravings
    Για καύση λίπους 2 πράγματα χρειάζονται:
    1 Nα φτιάξει μια διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες ειδικά ζάχαρη και να εστιάσει σε λιπαρά και πρωτείνη.
    2 Να πάρει όλα τα μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, λιπαρά οξεα που χρειάζεται.
    Εύκολος και άνετος τρόπος να χάσεις λίπος.

    Και το πιο δύσκολο είναι να πάρεις τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία αφού πλεον δεν υπάρχουν στα επιφανειακά εδάφη όπου καλλιεργούνται αυτά που τρωμε. Και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και βιολογικά να τρως πάλι να μην παίρνεις αυτά που χρειάζεσαι.



    ReplyDelete