27.2.16

Γάμπες - οι καλύτερες ασκήσεις: Άρσεις γαστροκνημίων σε όρθια στάση με βαράκια (2)Διαβάστε επίσης:

Γάμπες - οι καλύτερες ασκήσεις (1)Οι άρσεις γαστροκνημίων σε όρθια στάση με βαράκια είναι μια άριστη άσκηση για τους γαστροκνήμιους  και πιάνει λίγο και τους πελματικούς / υποκνημίδιους.

Μπορεί κανείς να την κάνει εύκολα και παντού γιατί δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό.

 Αν δεν έχει βαράκια μπορεί κάλλιστα να την κάνει με το ίδιο σωματικό βάρος. Αν αυτό φαίνεται εύκολο,μπορεί να την κάνει και με το ένα μόνο πόδι κάθε φορά.

Θα χρειαστεί ένα κομμάτι ξύλου με πάχος 5-7cm για την άσκηση αυτή. Το πόδι πατάει πάνω στο ξύλο μόνο με το μετατάρσιο ενώ η φτέρνα και η καμάρα μένουν εκτός.

Αυτή η διαφορά ύψους θα βοηθήσει στην αύξηση του εύρους της κίνησης των γαστροκνημίων,πράγμα έντονα επιθυμητό για την αποτελεσματικότητα της άσκησης.

Aν βάλουμε τα ακροδάχτυλα να κοιτάνε ακριβώς ίσια εμπρός τότε και οι δύο κεφαλές των γαστροκνημίων γυμνάζονται ισομερώς. 

Αν βλέπουν προς τα έξω γυμνάζονται περισσότερο οι εσωτερικές κεφαλές και το αντίστροφο.

Σηκώνουμε τις φτέρνες από το πάτωμα όσο πιο ψηλά μπορούμε καθώς εκπνέουμε. 

Στο ανώτερο μέρος της κίνησης κρατάμε τη συστολή για 1-2 δευτερόλεπτα. Κατεβάζουμε αργά τις φτέρνες στο πάτωμα εκπνέοντας.

Δείτε την τεχνική στο παρακάτω βίντεο:Aν η άσκηση μας φαίνεται εύκολη και δεν μπορούμε να φορτώσουμε με βάρη,μπορούμε να την εκτελέσουμε μόνο στο ένα πόδι:Tα γόνατα μένουν ίσια. Αν λυγίσουν κατά τη διάρκεια της διάτασης,μπαίνουν μέσα στο παιχνίδι και οι τετρακέφαλοι.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

No comments:

Post a Comment