15.4.17

Πρωτεΐνη σε σκόνη: Τι να προτιμήσω; (1)








Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις στη σελίδα και στο inbox μου.

Δεν συνιστώ να παίρνετε πρωτεΐνη σε σκόνη και ειδικά δεν μιλάω ποτέ για συγκεκριμένες μάρκες.

Είναι πολύ πιο υγιεινό να παίρνετε την πρωτεΐνη σας από φυσικές τροφές. 
Kι αυτό γιατί οι τροφές δίνουν άλλες συνέργειες με τα συστατικά που περιέχουν και αλληλοαντιδρουν μεταξύ τους.

Από την άλλη δεν είμαι υποχόνδριος,δεν θα γκρεμιστεί και κανένας φούρνος αν πάρετε ένα scoop πρωτεΐνης τη μέρα!

Ξέρω ότι πολλοί από σας - κι εγώ ανάμεσα - τρέχετε όλη τη μέρα και δεν έχετε τη δυνατότητα να μαγειρεύετε αυτά που επιθυμείτε - ή να σας τα μαγειρεύουν άλλοι. 

Οι εποχές των μαμάδων που είχαν και χρόνο και διάθεση  έχουν περάσει οριστικά και αμετάκλητα.


Αλλά τι είδους πρωτεΐνη σε σκόνη; Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους;

Πλέον οι προτάσεις και οι επιλογές έχουν αυξηθεί σημαντικά. 
Για τη λήψη τους χρησιμοποιούνται διατροφικές πηγές όπως:


- γάλα

- αρακάς

- κάνναβη ( όχι ινδική...)

- ρύζι

- αυγά

- σόγια

Σπανιότερα δε και  άλλες διατροφικές πηγές όπως είναι οι αγκινάρες ή τα κράνμπερι.

Θα ξετυλίξουμε τον μίτο μαζί σιγά-σιγά.


Θα δούμε: 

- τα συν και πλην των διαφόρων μορφών της δημοφιλούς whey

 - τις βασικές μεθόδους κατεργασίας των πρωτεϊνικών σκονών

- φυτικές vs ζωικές πρωτεΐνες

- δείκτες ποιότητας κλπ.

Και στο τέλος θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας...


Περισσότερα όμως στο 2ο μέρος. Έως τότε:




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



No comments:

Post a Comment