5.8.17

Εργογόνα συμπληρώματα πριν την προπόνηση: Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά;






Αυτή η νοοτροπία της εύκολης λύσης,του από μηχανής θεού,του μαγικού αγγίγματος είναι που οδηγεί τον κόσμο να καταφεύγει στα εργογόνα προπροπονητικά συμπληρώματα.

Αυτοί που τα παίρνουν επιδιώκουν μια έκρηξη ενέργειας στην προπόνηση τους με συνηθέστερο τελικό στόχο να αποκτήσουν μεγαλύτερα μυικά κέρδη λόγω του ισχυρότερου ερεθίσματος του μυικού συστήματος.

Περισσότερη ενέργεια,περισσότερη αιμάτωση προς τα άκρα.

Μια μεγάλη βιομηχανία με μικρά και συχνά μη ασφαλή αποτελέσματα για τους χρήστες και μεγάλα και πλήρως ασφαλή για τη σχετική βιομηχανία.

Αδειάζουν όμορφα τις τσέπες του κόσμου και γεμίζουν τις δικές τους.

Οι ερασιτέχνες δεν έχουν κανένα λόγο να παίρνουν εργογόνα συμπληρώματα. 
Ας αφήσουν το σώμα τους να τους πάει μέχρι εκεί που μπορεί.

Το να κάνουν κάποιες περισσότερες επαναλήψεις ή να χρησιμοποιήσουν κάπως μεγαλύτερο βάρος μπορεί να βλάψει τους τένοντες και τους συνδέσμους τους π.χ.

 Ποιος ο λόγος;

Πάντα ο καλύτερος τρόπος για αυξημένη ενέργεια και απόδοση θα είναι η προσεγμένη διατροφή,η σωστή αποκατάσταση και ο επαρκής ύπνος.
 Αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα!
 Και βέβαια αυτά είναι υπερεπαρκή για μια σοβαρή μυικότητα - διατηρήσιμη και ασφαλή. 

Όπως και να 'χει το πράγμα, πριν πάρετε οτιδήποτε, ρωτήστε ένα γιατρό. 
Δεν λέω να τον ρωτήσετε αν θα πρέπει να πάρετε κρεατίνη που είναι γενικά ακίνδυνη αλλά αν πρόκειται να δοκιμάσετε κάτι καινούριο,τότε ναι,οπωσδήποτε. Ιδιαίτερα αν περιέχει διεγερτικές ουσίες που δεν τις γνωρίζετε καλά.

Μη παίρνετε πράγματα που σας συστήνουν άλλοι ερασιτέχνες και ούτε και οι γυμναστές!
 Δεν είναι αυτή η δουλειά τους.

Και που να βγάλεις άκρη μόνος σου με όλον αυτόν τον κυκεώνα των νέων προϊόντων που περνάνε δίπλα μας σαν νέοι διάττοντες αστέρες και βασίζονται σε συνδυασμούς διεγερτικών ουσιών....

Οι παλιότεροι θα θυμάστε την μόδα της εφεδρίνης και το σάλο που προκάλεσε στις ΗΠΑ, εκεί γύρω στο 2000.

Η εφεδρίνη - ένα ισχυρό διεγερτικό του κεντρικού συστήματος -  έστειλε πολύ κόσμο τότε στα νοσοκομεία των ΗΠΑ και δυστυχώς και μερικούς στον τάφο μέχρι να την πάρει χαμπάρι η πανίσχυρη FDA και να την αποσύρει από την κυκλοφορία.

Η εφεδρίνη πλέον είναι παράνομη αλλά νέα,πιο ισχυρά διεγερτικά πήραν τη θέση της και είναι δύσκολο να βρει κανείς, άκρη ιδιαίτερα με την έλευση του διαδικτύου.

Θυμάστε την περίπτωση της DMAA,της μεθυλεξανεμίνης; 
Παράγωγο της αμφεταμίνης η συγκεκριμένη δραστική ουσία, έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων και κηρύχτηκε παράνομη από τη FDA που απαγόρευσε τη χρήση της σε εργογόνα συμπληρώματα.


Περισσότερα όμως στο 2ο μέρος



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



No comments:

Post a Comment