25.3.11

10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (5)







10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (4)



7. Tα πατατάκια και λοιπά αλμυρά σνακ. Το αλάτι

Ξεχωρίζω τα πατατάκια γιατί τρώγονται σε τεράστιες ποσότητες. Πρόκειται για μια παρηγορητική, και άκρως εθιστική τροφή.

'Ενα σακουλάκι πατατάκια των 100gr έχει 550 θερμίδες(!),38gr λίπη από τα οποία τα 11gr είναι κορεσμένα και πολύ αλάτι.

Τα ίδια και χειρότερα είναι τα γαριδάκια,τα sticks,κάτι περίεργοι ξηροί καρποί(μπρρρρ!)  και τα δεκάδες άλλα αλμυρά σνακ που οι πιτσιρικάδες τα ζητάνε πλέον με τα brand names τους και τα οποία γεμίζουν τις βαθιές τσέπες των πολυεθνικών σκορπίζοντας τον όλεθρο στην υγεία μικρών και μεγάλων.

Μεγάλες περιεκτικότητες σε ουσίες όπως ακρυλαμίδιο,χρωστικές,βελτιωτικά γεύσης,τρανς και κορεσμένα λιπαρά κλπ.
100% νεκρές θερμίδες,καμία διαθρεπτική αξία και πολύ αλάτι.

Το νάτριο που παίρνουμε από το αλάτι δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2400mg(2.4 gr) την ημέρα,ποσότητα  που αντιστοιχεί σε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Παίρνουμε όμως πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις έτοιμες,επεξεργασμένες τροφές και αυτό δημιουργεί μεγάλο στρες σε αρτηρίες,καρδιά,νεφρά και εγκέφαλο σπρώχνοντάς μας μαζί με άλλους επιβαρυντικούςς παράγοντες σε καρδιακά επεισόδια,εγκεφαλικά,άνοια και προβλήματα με τα νεφρά.

Το εμπλουτισμένο με αλάτι αίμα τραβάει με όσμωση νερό μέσα στις αρτηρίες και αυξάνει τον όγκο του ανεβάζοντας την πίεση. Η υψηλή πίεση προξενεί σταδιακά βλάβες στις αρτηρίες και βέβαια και σ' αυτές που οδηγούν στον εγκέφαλο και στην καρδιά.

Στα νεφρά η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νατρίου στο αίμα εμποδίζει τη δια της όσμωσης αφαίρεση του πλεονάζοντος νερού από το αίμα. Έτσι η πίεση κρατιέται ψηλά και επί πλέον στρεσάρονται πολύ τα λεπτά και εύθραυστα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στα νεφρά προκαλώντας σταδιακά νεφρική ανεπάρκεια.

Αλάτι παίρνουμε θέλοντας και μη από πολλές φυσικές και επεξεργασμένες τροφές. Αποφεύγετε το έξτρα αλάτι με κάθε τρόπο!

Τέλος του 5ου μέρους





Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/






4 comments:

  1. πολύ ωραία η αλλαγή, μεγιά!!!!!!!!
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  2. yparxei mia eidikh syntagh gia to kefir;

    ReplyDelete
  3. Δεν τη γνωρίζω φίλε! Είναι μια πολύ ειδική καλλιέργεια μυκήτων!

    ReplyDelete
  4. Για το κεφιρ,πρεπει πρωτα να βρειτε μυκητα...η παρασκευη του κεφιρ σε καθημερινη βαση ειναι ευκολη υποθεση:σε βαζο γιαλινο το μυκητα και ενα λιτρο γαλα για 24 ωρες η λιγοτερο εαν το θελετε πιο αραιο.σε συτα(τρυπητο)αλλα απο πλαστικο,οχι συρματινη,στραγγιζετε και εχετε το κεφιρ σας ετοιμο.ξεπλενουμε λιγο το μυκητα με νερακι αφηνουμε λιγο να στραγγισει και τον βαζουμε παλι στο πλημενο μας βαζο με νεο γαλα για αλλες 24 ωρες.εαν χρυσημοποιησετε κουταλι να μην ειναι μεταλικο αλλα κοκκαλινο η ξυλινο.

    ReplyDelete