23.7.09

ΖΑΧΑΡΗ:Ο ΛΕΥΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ(2ο)









2ο μέρος


Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:Έντονα



όπως και:


Mερικά από τα κυριότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται άμεσα με την κατανάλωση ζάχαρης.


1. Παχυσαρκία


Η ζάχαρη συντελεί πολύ περισσότερο από τα λίπη στην αύξηση των φαινομένων της παχυσαρκίας γιατί σαν πανταχού παρούσα προσλαμβάνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Επί πλέον η χρήση της προκαλεί σοβαρό εθισμό και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και θέληση για να απεμπλακεί κανείς απ'αυτή.

Το κακό με τη ζάχαρη είναι ότι δεν προκαλεί την ίδια αίσθηση κορεσμού με τα λίπη και τις πρωτεΐνες. Μετά την πρώτη αίσθηση ικανοποίησης και ευφορίας ο οργανισμός πέφτει και αναζητά την επόμενη δόση του.

Δηλαδή φαύλος κύκλος.

Η υπερέκκριση ινσουλίνης και η περίσσεια σακχάρων δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την αποθήκευσή τους - υπό μορφή λίπους-στο λιπώδη ιστό και για την αύξηση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων που συνδέεται,βέβαια, με την αύξηση των καρδιακών παθήσεων.


2. Μείωση των αποθεμάτων του οργανισμού σε ανόργανα στοιχεία.


Πράγματι για να μεταβολισθεί η ζάχαρη και να εξουδετερωθεί το ισχυρά όξινο περιβάλλον που δημιουργεί, απαιτείται η συνδρομή πολύτιμων θρεπτικών μικροσυστατικών όπως το ασβέστιο το νάτριο,το κάλιο,το μαγνήσιο κλπ.
Όλες οι σωματικές διαδικασίες που απαιτούν την επαρκή τους παρουσία υποφέρουν.


3. Αύξηση της οστεοπόρωσης


Η μείωση των αποθεμάτων του ασβεστίου οδηγεί σε αύξηση της οστεοπόρωσης και σε γρήγορη φθορά των δοντιών.


4. Αύξηση των κρουσμάτων του διαβήτη τύπου 2


Η υπερκατανάλωση της ζάχαρης απαιτεί τρελούς ρυθμούς εργασίας από το πάγκρεας ώστε να παραχθεί η ανάλογη ινσουλίνη.Με τον καιρό το πάγκρεας κουράζεται και δεν μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του με επάρκεια.


5. Μερική καταστολή του ανοσοποιητικού


Η ζάχαρη έχει συνδεθεί με τη τη μείωση τόσο του αριθμού όσο και της ζωτικής ισχύος των λευκών αιμοσφαιρίων.


6. Χαμηλά επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας


Η κατανάλωση της ζάχαρης δημιουργεί ανεπιθύμητα σκαμπανεβάσματα στο επίπεδο του σακχάρου του αίματος και της ενέργειας του οργανισμού.Μετά το πρώτο ανέβασμα ο οργανισμός καταρρέει,αισθάνεται πιο κουρασμένος από πριν και νιώθει την ανάγκη για ένα νέο ανέβασμα.


Κάντε στον οργανισμό σας ένα μεγάλο καλό περιορίζοντας τη ζάχαρη στο ελάχιστο δυνατόν.Θα δείτε ότι μέσα σε 1-2 μήνες θα νιώθετε άλλοι άνθρωποι!



Χρήστος Στρογγύλης


8 comments:

  1. Καλησπέρα,Πολυ ωραία τα αρθρα σου φιλε μου συγχαρητηρια.Σχετικα με την ζαχαρη,υπαρχει διαφορα αναμεσα στην λευκη και την μαυρη??Επειδη εχω αρχισει και χρησιμοποιω πιο πολυ την μαυρη ζαχαρη τον τελευταιο καιρο και εχω ακουσει οτι ειναι πιο "καλη" για τον οργανισμο σε σχεση με την αλλη.
    Ευχαριστω..

    ReplyDelete
  2. Εγω τη μαυρη ζαχαρη φιλε την εβαζα στα κοκτειλ γιατι πηγαινε καλύτερα.

    Είναι όμως και αυτήν ζάχαρη!Ψαξε στο δικτυο και θα δεις πως δεν εχει μεγαλη διαφορα.

    Το καλύτερο ΦΥΣΙΚΟ γλυκαντικο-υποκατάστατο ζάχαρης,βιολογικο και νεο στην αγορα,είναι η φυτική Stevia.Ψάξτο και θα με θυμηθείς!

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα, τόσα χρόνια από μικρά παιδιά τρώγαμε ζάχαρη και γλυκά χωρίς να γνωρίζουμε ή κάποιος να πεί στις μανάδες μας πως η ζάχαρη τελικά κάνει κακό σε όλα. Μεγαλώσαμε μέσα σ' αυτό το περιβάλλον και μόλις τα τελευταία χρόνια ανακαλύψαμε τις βλαβερές συνέπειες της υπερκατανάλωσής της. Είμαι 53 χρονών και εδώ και 1Ο χρόνια έχω πρόβλημα με ανεβασμένο ζάχαρο που με έχει οδηγήσει σε Διαβήτη τύπου 2. Παίρνω ένα χάπι την ημέρα (συνδυασμός σιταγλιπτίνης & μετφορμίνης) για να αισθάνομαι καλύτερα και να κατεβαίνω στα φυσιολογικά όρια. Αν όμως κάνω κάποιες παρατυπίες, αμέσως το πρωινό ζάχαρο ανεβαίνει. Προσπαθώ να το καταπολεμήσω με γυμναστική περισσότερο (αεροβική,περπάτημα) καθημερινά και έχω δεί πολύ καλά αποτελέσματα. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να βρούμε κάποια υποκατάστατα επειδή είναι δύσκολο να πίνουμε τον καφέ μας χωρίς ζάχαρη. Τέλος, συγχαρητήρια για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές για την υγεία όλων μας. Ευχαριστώ για την ευκαιρία. Γιώργος Β. Θεσσαλονίκη

    ReplyDelete
  4. Όντως μαύρη και λευκή ζάχαρη δεν έχουν μεγάλη διαφορά.
    Η στέβια αξίζει μια ευκαιρία. Μακριά από ασπαρτάμες κλπ.
    Γιώργο όσο είμαστε παιδιά και νέοι λειτουργεί διαφορετικά ο μεταβολισμός μας. Όλα τα προβλήματα
    βγαίνουν αργότερα.Βλέπεις τι πρόβλημα παχυσαρκίας έχουμε. Όχι μόνο η ζάχαρη είναι φονιάς αλλά και το άσπρο αλεύρι.
    Σώστε ότι μπορείτε!

    ReplyDelete
  5. Το κακο με την στεβια ειναι οτι αφηνει πικρη γευση στο τελος

    ReplyDelete
  6. κατατοπιστικα τα αρθρα σου!!
    αλλα διερευνησε τη περιπτωση καταναλωσης κρεατος και σκεψου οτι σκοτωνεις τελικα σε σκοτωνει!!
    θανασιμο και με απειρες αρρωστιες ειναι και το κρεας σε μεσοπροθεσμο χρονικο οριζοντα και δυστυχως μη αναστρεψιμο!!

    ReplyDelete
  7. ΚΑΦΕΣ χωρίς ζάχαρη! Στην αρχή δυσκολεύτηκα αλλά τώρα με χαλάει και ο μέτριος... όλα είναι θέμα συνήθειας

    ReplyDelete
  8. Δοκίμασε ζάχαρη καρυδας η οποία είναι φυσικότατό προϊόν έχει γλυκαιμικο δείκτη 35 και γεύση όμοια της μαυρης

    ReplyDelete