Το αίσθημα γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους:
Να θυμάστε ακόμη ότι η εξασφάλιση των όπτιμουμ επιπέδων ενέργειας έχει άμεση σχέση με το πόσο παραγωγικοί είμαστε στην καθημερινή μας ζωή και τελικά πόσο επιτυχημένοι.
Γι αυτό αξίζει τον κόπο το να μάθουμε να τρώμε σωστά!
Τι να αποφεύγουμε:
1. Ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες από ζάχαρη και άσπρο αλεύρι. Πρόκειται για τροφές που επισύρουν πολλά μειονεκτήματα, όπως:
- ελάχιστη θρεπτική αξία
- υψηλή θερμιδική πυκνότητα
- πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Οι τροφές αυτές αυτές δίνουν μια απότομη ώθηση στα επίπεδα του σακχάρου μας τα οποία όμως επίσης γρήγορα κατακρημνίζονται αφήνοντας πίσω αισθήματα νωχέλειας και ραθυμίας.
Δηλαδή τα επίπεδα της ενέργειάς μας πέφτουν δραματικά, πράγμα βέβαια πολύ κακό όταν δουλεύεις σκληρά στον ιδιωτικό τομέα.
Ενδεικτικά να αποφεύγετε:
- όλα τα αρτοποιήματα από άσπρο αλεύρι και κυρίως αυτά που περιέχουν έξτρα ζάχαρη όπως π.χ.:
*κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα αυτά που συνδυάζονται με κασέρι(το γιατί θα το δούμε λίγο μετά)
*cookies/μπισκότα κάθε τύπου
*κουλουράκια κάθε τύπου
*τα περισσότερα δημητριακά πρωινού
*κρουασάν κάθε τύπου
*κέικ κάθε τύπου
*το άσπρο ψωμί
*και τέλος το απόλυτο κακό: τα ντόνατ!
Τέλος του 1ου μέρους
Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
No comments:
Post a Comment