14.2.16

Fitness: Η παραίτηση είναι μη επιλογή!







Αυτή η εποχή είναι μια εποχή παραίτησης. 

Αγεληδόν ο κόσμος εγκαταλείπει τις αποφάσεις της νέας χρονιάς,κουρασμένος από τις καθημερινές υποχρεώσεις,τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα μα πάνω απ΄ όλα από την έλλειψη της καθημερινής παρακίνησης,την ασάφεια των στόχων και των προσδοκιών του και τις αυτοπεριοριστικές του αντιλήψεις.

Θολώνει η λάμψη του καινούριου χρόνου,θολώνει κι η δική του....

Το fitness κύριοι και κυρίες μου δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την ζωή μας! 

Είναι αναπόσπαστο μέρος της μέσα στα πλαίσια της αυτοπραγμάτωσης μας!

 Είναι ένα πανίσχυρο μέσο για τη δικαίωση της ύπαρξής μας υπό την έννοια του ότι κάνοντας περισσότερα και σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας,δικαιώνουμε το πέρασμα μας από αυτήν.

Έτσι το fitness μπορεί να μας βοηθήσει να εκτελέσουμε πιο γρήγορα και πιο σωστά τις πολλαπλές καθημερινές μας υποχρεώσεις είτε πρόκειται για επαγγελματικά καθήκοντα ,είτε για μελέτη ,είτε για τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Είναι λογικό το ότι δεν μπορείτε να έχετε ανεξάντλητα αποθέματα αυτοπαρακίνησης. 

Ελάχιστοι είναι αυτόφωτοι,αυτό είναι δεδομένο.

 Περιστοιχιστείτε λοιπόν με ανθρώπους που σας εμπνέουν,σας ενδυναμώνουν και βγάζουν από μέσα σας ότι καλύτερο έχετε! 

Φυσικά και διαδικτυακά!

Όταν δείτε το φως σας να τρεμοσβήνει,μη διστάσετε! 

Κάποιοι έχουν απεριόριστα αποθέματα ενέργειας. Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις και ομάδες που μπορούν να βοηθήσουν το μετέωρό σας βήμα.

Κάψτε τις αυτοπεριοριστικές αντιλήψεις σας ή πετάξτε τες στο Καιάδα!

 Δώστε στον εαυτό σας καθαρό ψυχικό χώρο για να κινηθεί,δώστε του την ευκαιρία να νιώσει λίγη μαγεία! Οι μικρές καθημερινές δόσεις μαγείας είναι το αλατοπίπερο της ζωής.

 Μακριά από φίλους χαβαλέδες / μνημεία απραξίας και αρνητικότητας!!

Σπάστε,κάψτε ή πετάξτε οτιδήποτε χρειαστεί για να ανατρέψετε τα παλιά μοτίβα!

H δύναμη της θέλησης είναι το νόμισμα της αλλαγής και δεν ξέρω πως πάτε από αποταμίευση.

 Θα χρειαστείτε μεγάλα ποσά για να αλλάξετε τη ροή,για να αντιστρέψετε την παλίρροια.

H δύναμη της θέλησης - ο αυτοέλεγχος αν προτιμάτε - μπορεί να αυξηθεί και οι καλύτεροι τρόποι είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά το στρες,να κοιμόμαστε καλύτερα για να κάνουμε καλύτερη εκμετάλλευση της ενέργειάς μας,να έχουμε κάποιο πλάνο στόχων για να ξέρουμε που και πως πάμε,να ασκούμαστε συστηματικά και να υιοθετήσουμε μια καλή διατροφή με κατά το δυνατόν περισσότερες ανεπεξέργαστες τροφές.

Το fitness τροφοδοτεί ένα ανοδικό σπιράλ στη ζωή μας, μας βοηθάει να της δώσουμε το νόημα που τις αξίζει. To fitness του σώματος και του πνεύματος!

Η παραίτηση λοιπόν είναι μη επιλογή!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας






7 comments:

  1. Δεν παραιτούμαι με τίποτα.Δεν με σταματάει τίποτα..θα κατακτήσω το σύμπαν

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστούμε για την παρακίνηση, την προτροπή και τις συμβουλές σας. Είστε οδηγός σε έναν κόσμο με διαφορετική αντίληψη!Να είστε καλά. Συνεχίζουμε...

    ReplyDelete
  3. Η παραίτηση είναι μη επιλογή και το σκοτάδι ψευδαίσθηση........Πως όμως να θυμίζουμε συνεχώς στον εαυτό μας πως το φως είναι η αληθινή μας φύση και πως να μην απογοητευόμαστε όταν η πραγματικότητα-συνήθεια μας χτυπα την πόρτα και μας δελεάζει και μας καλεί κ εμείς παραδινόμαστε στο γνώριμο έστω κ αν αυτό δεν είναι το επιθυμητό........Η δύναμη της θέλησης, η εμμονή στον στόχο, η τυφλή απορριψη οτιδήποτε αλλου η πίστη στο "άγνωστο" η συνεχής υπενθύμιση οτι το τώρα είναι μεν γνώριμο και (άρα ;) βολικό δεν είναι αυτό που θέλουμε όμως κ αυτό δεν μπορεί να είναι σ αλήθεια βολικό. Η τυφλή άνοδος η συνεχής και αδιακοπη φωτιση μας απο αλλους μέχρι να δυναμώσει το δικο μας φως! Σ αυτή τη φάση βρίσκομαι κ είμαι ευγνώμων για τους φάρους που έχω!

    ReplyDelete
  4. Χρήστο, σ' ευχαριστούμε για όλα!

    ReplyDelete
  5. Κι εγώ ευχαριστώ παιδιά! No man is an island!

    ReplyDelete
  6. se parakoloutho kathe mera kai sinexizo...ena megalo mpravo se afto pou kaneis...!!!

    ReplyDelete
  7. Nα είσαι καλά φίλε! Ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete