14.1.18

Κρεατίνη: Πότε να την παίρνω για καλύτερο αποτέλεσμα;






Για την κρεατίνη είχα γράψει εδώ:

ΚΡΕΑΤΙΝΗ: ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ (1)



Aν και δεν είμαι οπαδός της και δεν τη συνιστώ, όπως δεν συνιστώ και καμία σκόνη,εν τούτοις αναγνωρίζω ότι είναι ένα ασφαλές συμπλήρωμα που δεν θα βλάψει αυτόν που το παίρνει στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων.


Πότε πρέπει να παίρνουμε την κρεατίνη;

Θα σας φανεί παράξενο αλλά δεν υπάρχει πολύ έρευνα γύρω από το ζήτημα επειδή δεν μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα κανένα από χρηματική άποψη.

Διαβάστε όμως τι λέει η πιο γνωστή έρευνα:


The effects of pre versus post workout supplementation of creatine monohydrate on body composition and strength.


Aντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς, συνιστά να την παίρνουμε μεταπροπονητικά. Και λέω αντίθετα γιατί την κρεατίνη την παίρνουμε σαν εργογόνο συμπλήρωμα,άρα λογικά έχει νόημα πριν από την προπόνηση.

Βέβαια αν θα δείτε με προσοχή,στην έρευνα αυτή και το δείγμα είναι μικρό αλλά και η περίοδος της έρευνας.

Τάσσομαι υπέρ του μοιράσματος της κρεατίνης πριν και μετά την προπόνηση αν και κατά την άποψή μου είναι περίπου το ίδιο όποια ώρα της μέρας και να την πάρουμε.

Και όσοι τρώνε καλά δεν έχουν καν ανάγκη από την κρεατίνη.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




6 comments:

  1. Χρηστο καλη χρονια! ευχαριστουμε για τις συμβουλες εισαι μεντορας για τους αναγνωστες σου. Λογω κακης ποιοτητας των κρεατων που κυκλοφορουν και επειδη δεν ημουν και ποτε φαν για να πω την αληθεια σταματησα εντελως το κρεας. δεν μου λειπει καθολου, απλα αναρωτιεμαι μηπως δεν παιρνω αρκετη πρωτεινη. να πω οτι τρωω 2 αυγα τη μερα οπως μας εχεις συμβουλεψει. και φουλ οσπρια (4 φορες την εβδομαδα). καμια συμβουλη για πρωτεινη στους χορτοφαγους;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ούτε γαλακτοκομικά τρως; Σαρδέλες; Κάποιες λύσεις ακόμα είναι αρακάς,κινόα,tofu,ωμοί ξηροί καρποί και σπόροι κλπ

      Delete
    2. ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΓΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΤΙ

      Delete
    3. ΔΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΟΓΚΟ ΧΩΡΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.

      Delete
  2. τρωω προβεια γιαουρτια καθε μερα. αγελαδινο ποτε για τους λογους που εχεις αναφερει. σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. συνεχισε να μας εμπνεεις! καλη χρονια!

    ReplyDelete
  3. ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.ΔΙΑΤΡΟΦΗ SMOOTHI ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ReplyDelete