25.1.20

Ανοδικό σπιράλ στη ζωή και στο fitness




Μιλάμε για μια μερικώς αυτοτροφοδοτούμενη διαδικασία με την οποία κατορθώνουμε να φθάσουμε σε ανώτερα επίπεδα στη ζωή μας.

H βασική αρχή του είναι απλή.

Κάνουμε κάτι που έχει θετική επίπτωση στη ζωή μας κι αυτό με τη σειρά του τροφοδοτεί άλλες εποικοδομητικές καταστάσεις που μας σπρώχνουν αργά αλλά σταθερά σε υψηλότερα επίπεδα δημιουργικότητας,παραγωγικότητας και αυτοπραγμάτωσης.

Επειδή η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι αμιγής αλλά περιέχει αλληλοτροφοδοτούμενες εκφάνσεις, μπορεί συχνά το αίτιο να γίνει αιτιατό.

Μπορεί για παράδειγμα η επαγγελματική μας επιτυχία να μας ωθήσει προς καλύτερα επίπεδα fitness αλλά και το αντίθετο ακριβώς.

Δεν έχει τόσο σημασία ποιο θα είναι το αίτιο και πιο το αιτιατό όσο  το να υπάρχει με κάποιο τρόπο μια διαρκής,επαναλαμβανόμενη τροφοδότηση του θετικού σπιράλ.

Η τροφοδότηση αυτή γενικά εμπεριέχει το σπέρμα της σκληρής δουλειάς αλλά σε προχωρημένα στάδια μπορούμε να μιλάμε για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία,μια αυτοτροφοδότηση.


Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Έχουμε κάποια παραπάνω κιλά και τα επίπεδα fitness μας δεν είναι τα επιθυμητά.

Μια κατάσταση που μπορεί να μειώσει την αυτοεκτίμησή μας και να χαμηλώσει την αυτοπεποίθησή μας σημαντικά.

Αφού μιλήσουμε με τον εαυτό μας, συμφωνούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη για τα δικά μας στάνταρντ και αποφασίζουμε να την τερματίσουμε.

Το πιο μεγάλο βήμα είναι να παρθεί η απόφαση.

Τον επόμενο μήνα γυμναζόμαστε συστηματικά,βελτιώνουμε τη διατροφή μας ποσοτικά και ποιοτικά και αποφεύγουμε κάθε είδους υπερβολές και ακρότητες.

Όσο περνούν οι εβδομάδες και το παντελόνι φαντάζει πιο άνετο πάνω μας καθώς και η ενέργεια,η δύναμη και η αντοχή μας αυξάνονται,η ψυχολογία μας βελτιώνεται.

Βλέπουμε τα πράγματα πιο ρόδινα,πιο αισιόδοξα και αυτό έχει θετικά αποτελέσματα και επιπτώσεις στην εργασία μας και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Με τον καιρό παίρνουν τη σκυτάλη άλλες θετικές εκβάσεις της ζωής μας και μας ωθούν στο να γίνουμε ακόμη πιο fit και πάει λέγοντας.

Το πιο σημαντικό είναι να παρθεί η απόφαση και να βάλουμε ενέργεια και σκληρή δουλειά στα πρώτα βήματα. 

Μετά σιγά-σιγά περνάμε στον αυτόματο πιλότο και όλα γίνονται κάπως πιο εύκολα.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



No comments:

Post a Comment