17.3.11

10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (2)





10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (1)


3. Όλα τα κρεατοσκευάσματα/επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα (προστατευτικά έναντι του κινδύνου αλλαντίασης και αυτά που τους προσδίδουν το ζωντανό κόκκινο χρώμα) που μετατρέπονται στο στομάχι μας στις καθόλου αθώες νιτροζαμίνες.

Περιλαμβάνουν λουκάνικα και hot dogs, σαλάμια και λοιπά παρόμοια αλλαντικά, bacon,κρέατα σε κονσέρβες (corned beef) και άλλα πολυεπεξεργασμένα κρέατα. Προφανώς είναι αδύνατον ακόμη και να φαντασθούμε τι καταναλώνουμε.

Όλες οι μελέτες καταδεικνύουν ότι όσοι τρώμε αρκετές ανάλογες τροφές αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο ( κυρίως του εντέρου,του παγκρέατος και της ουροδόχου κύστης).

Περισσότερες νιτροζαμίνες παράγονται όταν τα κρέατα επεξεργάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπρόσθετα στις υψηλές θερμοκρασίες σχηματίζονται πολλά είδη ετεροκυκλικών αμινών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μεγάλες συγκεντρώσεις στα καμμένα/μαυρισμένα μέρη του κρέατος.

Αν το κρεατοσκεύασμα καπνισθεί θα σχηματισθούν επι πλέον και καρκινογόνοι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Τι θα λέγατε για ένα καπνιστό λουκάνικο;


4. Τα ντόνατς


Το μόνο καλό που έχουν τα ντόνατς  είναι η τρύπα στη μέση!

Τηγανισμένα σε παλιολάδια, αποτελούνται από ζάχαρη,επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι και υδρογονωμένα έλαια (διάβαζε τρανς λιπαρά).


ΛΙΠΗ: ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΗ
 
Καμία θρεπτική αξία,100% νεκρές και άφθονες θερμίδες,  και ούτε καν ικανότητα κορεσμού.
 
Μακριά από σας και κυρίως από τα μικρά παιδιά!!
 
 
Τέλος του 2ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!







Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

13 comments:

  1. Το μόνο καλό που έχουν τα ντόνατς είναι η τρύπα στη μέση!


    xaxaxa κορυφαιο!

    ReplyDelete
  2. τρανς λιπαρα
    κορεσμενα λιπη
    μονοακορεστα λιπη
    πολυακορεστα λιπη
    ω λιπαρα

    θα μπορουσες να μας πεις δυο πραγματα για το καθενα μηπως και καταλαβω γιατι καποια ειναι ζωη και καποια θανατος??
    συνεχεια ακουμε τα ταδε ειναι καλατα δεινα κακα, γιατι ομως δεν εχω καταλαβει ποτε.

    ReplyDelete
  3. Αχ! Τη φωτογραφία με τα λουκανικάκια και το μπέικον γιατί μας την έβαλες, για να μας τρέχουνε τα σάλια; Λυπήσου μας...

    ReplyDelete
  4. Τελικά ξεχνάμε ότι το φαγητό είναι καύσιμο για το σώμα και όχι για να το διασκεδάσουμε!
    Δόξα το Θεό για διασκέδαση υπάρχουν πάμπολλα άλλα πράματα να κάνουμε!!!!

    ReplyDelete
  5. Ναι, Αντρέα μου, υπάρχουν πάμπολλα διασκεδαστικά πράγματα, αλλά όχι... ΝΟΣΤΙΜΑ.
    :)
    Το φαγητό είναι τόσο νόστιμο!

    Αλλιώς δεν θα παιδευόταν ο Χρήστος να μας πείσει να απαρνηθούμε διάφορες μορφές του.

    ReplyDelete
  6. xrhsto, εχεις ιδεα πως φτιαχνονται οι φραντζολες απο τα αλλαντικα
    καθε φορα που αγοραζω φετες βραστης γαλοπουλας αναρωτιεμαι πως τα κατοπουλα κατεληξαν φραντζολ.
    η βραστη γαλοπουλα εχει νιτρικα γι συντηρηση???

    ReplyDelete
  7. Για τα λιπαρά υπάρχει σειρά αναρτήσεων.

    Για τη γαλοπούλα: βεβαίως υπάρχουν νιτρικά. Να προτιμάτε τα προϊόντα που διατηρούνται σε ψυγείο. Από τα κακά διαλέξτε το μικρότερο!

    Αν μπορείτε να τρώτε μόνο άνεπεξέργαστα κρέατα.

    ReplyDelete
  8. Δηλαδή Χρήστο τη γαλοπούλα θεωρείς πως πρέπει να την αποφεύγουμε? Ειχα την εντύπωση πως ενα τοστ γαλοπούλας με τυρί light ειναι ενα κολατσιό..

    ReplyDelete
  9. * καλό κολατσιό

    ReplyDelete
  10. Πολλές έχουν μόνο 65% κρέας και 35% μη τα ρωτάς!
    Είναι σαφώς καλύτερο να την ετοιμάζει κανείς μόνος του και να τρώει 100% κρέας!

    ReplyDelete
  11. με τη συγκεκριμενη φωτο οχι τα σαλια δεν μας τρεχουνε αλλα μας επιασε και αηδια...ξεφυγαμε πλεον,ειμαστε σκαλια επανω ευτυχως...συνεχισε ετσι Χρηστο...

    ReplyDelete
  12. Φαντάζομαι ότι μιλάς για τα προϊόντα του εμπορίου έτσι;πχ για τα ντονατς που αγοράζουμε, όχι για αυτά που φτιάχνουμε σπίτι;

    ReplyDelete
  13. Σίγουρα του εμπορίου είναι πολύ χειρότερα αλλά και τα σπιτικά που λες είναι επίσης διατροφικό έγκλημα. Τι έχουν μέσα τους;

    ReplyDelete