29.4.09

ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΑΙ




8ο μέρος



Διαβάστε το 7ο μέρος εδώ:





7.4. Οι εδώδιμοι σπόροι και κυρίως οι ηλιόσποροι και οι κολοκυθόσποροι.Ειδικά οι τελευταίοι είναι για τους άνδρες απόλυτο must!


7.5. Οι ωμοί ξηροί καρποί και κυρίως τα αμύγδαλα και τα καρύδια.Πρόκειται για πραγματικές βόμβες θρεπτικών μικροσυστατικών.Το προφίλ των λιπαρών τους οξέων είναι από τα καλύτερα για την ανθρώπινη υγεία.

Η μεγάλη μεταστροφή της γνώμης των διατροφολόγων για τη θρεπτική αξία των ωμών ξηρών καρπών έγινε μετά το 1990.Τώρα η κατανάλωση τους συνιστάται ένθερμα από τους πάντες.

Το μόνο πρόβλημα:περιέχουν 600 θερμ./100 γρ. Να τους προτιμάτε ωμούς.


7.6. Αβοκάντος:από τις καλύτερες διατροφικές πηγές ωφέλιμων για την καρδιά μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα φρούτα αυτά-για φρούτα πρόκειται- δίνουν μια ευχάριστη,εξωτική νότα στο διαιτολόγιο των απανταχού υγιεινιστών.


7.7. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο: πλέον το ψάχνουν σε όλο τον κόσμο τη στιγμή που εμείς το έχουμε άφθονο και πολύ προσιτό οικονομικά.


7.8. Στήθη γαλοπούλας και κοτόπουλου σαν μια πλούσια , άπαχη και αρκετά οικονομική πηγή πρόσληψης υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνών.

Όταν τα καταναλώνετε υπό μορφή επεξεργασμένων κρεατοσκευασμάτων, δυστυχώς παίρνετε μαζί κι ένα σωρό συντηρητικά, μερικά από τα οποία -όπως π.χ. το νιτρικό νάτριο-είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία.


7.9. Απλό,άσπρο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.Αντισταθείτε σθεναρά στα πολύχρωμα,φανταιζί επιδόρπια γιαουρτιών που περιέχουν τόνους ζάχαρης ή συνθετικών γλυκαντικών ουσιών,πηκτικών και αμφίβολης ποιότητας καλλιέργειες.

Χρησιμοποιείτε κυρίως το γιούρτι σαν πηγή ασβεστίου και λιγότερο το γάλα και το τυρί


7.10. Μικρά λιπαρά ψάρια και κυρίως το θείο δώρο που ακούει στο ταπεινό όνομα σαρδέλα. Θα πάρετε τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά της με πρακτικά μηδενική πρόσληψη υδραργύρου.

Επίσης θα πάρετε μαζί το πολύτιμο και εξαιρετικά σπάνιο συνένζυμο Q10,κάλιο,σίδηρο φωσφόρο,ασβέστιο,σελήνιο βιταμίνη D και βέβαια εξαιρετικής ποιότητας πρωτεϊνη.


Ε,τι άλλο θέλετε ρε παιδιά με 5 Euro το κιλό;;;;


Θα κάνω ένα διάλειμμα για να φάω μερικές σαρδέλες να πάρω λίγο τα πάνω μου!


Μη χάσετε τις επόμενες αναρτήσεις που θ'αφορούν στις μεγαλύτερες διατροφικές παγίδες: τροφές που θεωρούνται υγιεινές χωρίς να είναι .


Άντε ,καλή μου όρεξή!



Τέλος 8ου μέρους




Χρήστος Στρογγύλης




No comments:

Post a Comment