Η ταχύτητα και η καλυπτόμενη απόσταση είναι γενικά αλληλοσυγκρουόμενες παράμετροι.
Είτε τρέχεις για πολύ είτε δυνατά, εκτός και αν ανήκεις στην elite των αθλητών.
Και οι δύο αυτοί τύποι αερόβιας άσκησης χρειάζονται και μπορούν να εναλλάσσονται σε μέρες έντονης προπόνησης και ενεργητικής αποκατάστασης.
Η ταχύτητα αναπτύσσει την αναερόβια ικανότητα και ανεβάζει το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Είναι στενά συνδεδεμένη με υψηλούς δείκτες fitness,εκρηκτικότητα και γραμμωμένα κορμιά.
Πίσω από κάθε εντυπωσιακά γραμμωμένο σώμα κρύβεται πάντα η εντατική προπόνηση. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για μια σωματική μεταμόρφωση.
Μπορείτε να ξεκινήσετε από μικρά διαστήματα προπόνησης κοντά στο αναερόβιό σας κατώφλι και να κτίσετε αντοχή με το χρόνο βελτιώνοντας σταδιακά τη χρήση του οξυγόνου από το σώμα σας.
Μια φορά την εβδομάδα προσπαθείτε να μένετε για 10' κοντά στο στο αναερόβιό σας κατώφλι και μια φορά επίσης προσπαθήστε να κάνετε διαλειμματική υψηλής έντασης και κατά προτίμηση σπριντ.
Τις μέρες της ενεργητικής αποκατάστασης βάλτε τον αυτόματο πιλότο στο 65-70% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας και αφήστε το μηχάνημα να τρέχει για 45'.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
Γεια χαρά Χρήστο. Στις 2 με 3 φορές που μπορώ να γυμνάζονται την εβδομάδα νιώθω να μου αρέσει και να μου κάνει καλό ή διαλειμματική στον διάδρομο (με τα αρνητικά του διαδρόμου ). Είναι απαραίτητη και η ενεργειακή αποκατασταση; Δεδομένου ότι θέλω να χάσω και λίπος. Ευχαριστω
ReplyDeleteΕφ' όσον δεν γυμνάζεσαι για δύο συνεχόμενες μέρες,δεν έχεις θέμα!
ReplyDelete