9.8.10

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ/ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (1)Οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν έτσι κι αλλιώς την πλειονότητα των ανθρώπων. Φαντασθείτε λοιπόν κάποιον να καταβάλει σκληρή προσπάθεια κατά την σωματική άσκηση σε καθεστώς υψηλών θερμοκρασιών!

Η υπερβολή και η αγνόηση ορισμένων βασικών κανόνων μπορούν να οδηγήσουν σε θερμική εξάντληση και σπανιότερα σε θερμοπληξία.

Βέβαια αυτό σχετίζεται άμεσα με την κράση του ατόμου. Υπάρχουν άτομα επιρρεπή σε τέτοιες καταστάσεις και άλλοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα σε  extreme προπονήσεις.


Τι είναι η θερμική εξάντληση;

Η θερμική εξάντληση είναι μια κατάσταση στη οποία το άτομο περιέρχεται όταν χάσει πολλά υγρά και αφυδατωθεί. Πιο επιρρεπείς είναι οι υπερτασικοί και οι μεγαλύτερης ηλικίας.

Συμπτώματα

- αίσθημα ζάλης

- ναυτία- τάση προς εμετό

- πονοκέφαλος

-κράμπες

- κόπωση/ατονία

- έντονη εφίδρωση

- μυρμήγκιασμα

- τάση λιποθυμίας

Η θερμική εξάντληση μπορεί να ακολουθήσει μια μακρά και σκληρή προπόνηση κάτω από τον ήλιο.

Με το που θα νιώσετε κάποια από τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει να σταματήσετε,να βρείτε σκιά και να πιείτε άφθονο δροσερό νερό. Τα πόδια σας να είναι ελαφρά υπερυψωμένα.

Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από οποιοδήποτε διερχόμενο!

 Τρεις φορές έως τώρα ζητήθηκε η συνδρομή μου στο Σέιχ Σου με την τελευταία φορά σήμερα,εξ ου και η παρούσα ανάρτηση.

Όταν φθάσετε στο σπίτι, κάντε ένα δροσερό ντους και μείνετε σε κλιματιζόμενο περιβάλλον. Να είστε σε μόνιμη επιφυλακή για τυχόν ιατρική συνδρομή.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σαςNo comments:

Post a Comment