2.8.10

ΜΕΤΑΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΑΚΧΑΡΑ;







Έχουμε μάθει ότι τα σάκχαρα στην μεταπροπονητική διατροφή μπορούν να μειώσουν την περίοδο αποκατάστασης.

'Οταν όμως ο κύριος στόχος μας είναι η φυσική αύξηση της ευεργετικής αυξητικής ορμόνης, η λήψη των απλών σακχάρων μετά τη διαλειμματική προπόνηση πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να αναστείλει την έκκρισή της.

Κι αυτό γιατί τα σάκχαρα δίνουν το έναυσμα για την παραγωγή της ορμόνης σωματοστατίνης που λειτουργεί σαν φυσικός αναστολέας της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης.

Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγεται για 90'-120' η λήψη απλών σακχάρων,των φυσικών χυμών συμπεριλαμβανομένων.

Αν έχετε περάσει τα 35 σας συνιστώ να κάνετε μία με δύο φορές την εβδομάδα  προγράμματα διαλειμματικής για την αύξηση των επιπέδων της αυξητικής σας ορμόνης :

ΥΨΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ


Aλλά και οι νεότεροι θα ωφεληθούν πολύ από προγράμματα σαν κι αυτό γιατί είναι από τα αποτελεσματικότερα που υπάρχουν για την επίτευξη εξαιρετικής φυσικής κατάστασης και υιοθετούνται από κορυφαίους αθλητές .

Ο τρόπος εκγύμνασης με σύντομα ξεσπάσματα ακολουθούμενα από περιόδους ηρεμίας είναι γραμμένος στο DNA μας από τον καιρό που οι μακρινοί μας πρόγονοι προσπαθούσαν να γλυτώσουν τη ζωή τους ή να εξασφαλίσουν τη λεία τους με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

 Ποτέ δεν έτρεχαν με σταθερό τέμπο για πολύ ώρα. Απλά δεν ταίριαζε στις συνθήκες ζωής τους.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





7 comments:

  1. kala ta les,αλλα ειναι δυσκολο να εφαρμοστει.
    εγω πχ σημερα πηγα γυμναστηριο κατα τις 6 και κατι και γυρισα 8 και κατι.και πολυς αλλος πηγαινεινα γυμναστηριο εκεινη την ωρα...γυρισα κι επρεπε να φαω για βραδυ.μαγειρεψα κι εφαγα λοιπον το κοτοπουλο και τα παντζαρια μου.
    αν αφηνα τα παντζαρια για δυο ωρες μετα,θα ετρωγα παντζαρια κατα τις 11-12 το βραδυ.και μετα τι?υπνο!
    ολοι οι διαιτολογοι λενε να τρως τουλαχιστον 3 ωρες πριν τον υπνο τελευταια φορα.
    οποτε?ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι.

    γενικως μπερδευομαι και δυσκολευομαι μ αυτα τα ποτε να φας σακχαρα κλπ. πχ αν κανω προπονηση το πρωι χωρις να εχω φαει για να καψω λιπος οπως πολλακοις εχουμε πει, θα καταληξω να φαω πρωινο στις 11-12.αντε μετα απο μια ωρα φαε εσυ μεσημεριανο μετα...αποσυντονιζεται ολο το φαγοπρογραμμα της μερας.
    εχει καμια λυση φιλτατε?
    εγω επειδη μεχρι τωρα δεν βρηκα λυση,
    τρωω οταν ειναι να φαω αυτα που ειναι να φαω και δε σκεφτομαι τι και πως.
    το μονο που προσπαθω ειναι να τρωω πρωτεινη μετα τη γυμναστικη.
    ολα τα αλλα κολπα τα χω αφησει πισω ακομη κι αν ειναι αποτελεσματικα ακριβως γιατι δε με εξυπηρετουν στην καθημερινοτητα του.
    καμια λυση οεο?:)

    ReplyDelete
  2. Eγώ εφαρμόζω τους βασικούς κανόνες. Αποφεύγω τα χοντρά λάθη. Δεν αφήνω τις λεπτομέρειες να καταδυναστεύουν τη ζωή μου. Κοιτάω το δάσος και όχι το δέντρο. Κατά τη γνώμη μου τα πας πολύ καλά!!

    ReplyDelete
  3. ευχαριστω.

    ReplyDelete
  4. Νομίζω ότι ο Χρήστος αναφέρεται στην άσκηση με σκοπό το κάψιμο λίπους, σε αντίθεση με την άσκηση με βάρη (υποθέτω για αυτό ο φίλος παραπάνω ήταν γυμναστήριο) όπου εστιάζουμε στην ενδυνάμωση/μυική υπερτροφία. Στην τελευταία περίπτωση η λήψη υδατανθράκων ως μεταπροπονητική διατροφή ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για την αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των μυών. Τώρα, τι κόλλημα έχουμε φάει με τη λήψη καθαρής πρωτεϊνης αμέσως μετά τα βάρη δεν το καταλαβαίνω!

    ReplyDelete
  5. Kalispera Christo,
    Ti apopsi exeis gia to meli kai to fustikovoutiro?

    ReplyDelete
  6. Ανήκουν σαφώς στις αποδεκτές τροφές αλλά δεν τις συγκαταλέγω στις πρώτες επιλογές μου!

    ReplyDelete
  7. Σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete