4.4.15

Μήπως χρειάζεστε περισσότερη πρωτεΐνη; (2)








Διαβάστε επίσης:


Μήπως χρειάζεστε περισσότερη πρωτεΐνη; (1)




4. Έχετε περάσει τα 40

Οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να κάνουν εκπληκτικά πράγματα - all natural - όσον αφορά την μυική τους ανάπτυξη και τη σύνθεση του σώματός τους .

Προσωπικά γνωρίζω μέσω αυτού του blog σαραντάρηδες,πενηντάρηδες αλλά και μεγαλύτερους
που έχουν απίστευτα σώματα! Καμία σχέση με έναν τυπικό εικοσάρη!

Απλά όσο περνάει η ηλικία το σώμα γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό ως προς την επεξεργασία και την αφομοίωση της πρωτεΐνης! 

Για να διατηρήσετε θετικό ισοζύγιο αζώτου και αναβολικές συνθήκες είναι καλό να αυξήσετε την ποσότητα της πρωτεΐνης σας κατά 10% περίπου σε σχέση με ότι συνηθίζατε νεώτεροι.

Και βέβαια θα προσέχετε να καταναλώνετε πρωτεΐνη όχι μόνο υψηλής βιολογικής αλλά και πεπτικής αξίας.

 Δηλαδή δεν αρκεί η υψηλή βιολογική αξία αν δεν υπάρχει σωστή αξιοποίηση από τον οργανισμό.

Σε μέσους όρους αν είστε 90 κιλά και συνηθίζατε να προσλαμβάνετε περίπου 135 γραμμάρια πρωτεΐνης τη μέρα,θα είστε προς το μέρος της ασφάλειας αν μετά τα 40 προσθέσετε καμιά δεκαριά γραμμάρια πρωτεΐνης στον αριθμό αυτό!


5. Κάνετε βαριά βάρη


Στην περίπτωση αυτή έχετε σαν στόχο αλλά και σαν αποτέλεσμα την αύξηση της μυικής σας μάζας!

Τα βάρη είναι το ερέθισμα αλλά η πρωτεΐνη είναι το απαραίτητο δομικό στοιχείο που θα οδηγήσει στην υπερτροφία! Σε περιόδους που χτίζετε μυική μάζα δεν θα πέφτατε έξω αν πηγαίνατε στα 1.8-2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Όχι παραπάνω!

Σε περιόδους συντήρησης είναι καλά να κυμαίνεστε στα 1,3-1,5!


6. Eίστε φυτοφάγοι


Γενικά οι πρωτεΐνες που προέρχονται από φυτικές πηγές είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας γιατί τους λείπουν κάποια ουσιώδη αμινοξέα!

 Ας πάρουμε την πρωτεΐνη σόγιας που καταναλώνουν πολλοί φυτοφάγοι! 

Ε, καμία σχέση με τη whey! Συν το ότι μεταπροπονητικά η πρωτεΐνη σόγιας μειώνει τη παραγωγή της τεστοστερόνης. 

Η whey προάγει την πρωτεϊνική σύνθεση κι εκτός αυτού μπορεί και μειώνει μεταπροπονητικά τα επίπεδα της κορτιζόλης!

Για τους φυτοφάγους συνιστάται θερμά ένα συμπλήρωμα whey, η αύξηση της κατανάλωσης βιολογικών αυγών κι αν οι λύσεις αυτές δεν είναι αποδεκτές προτείνεται μια γενική αύξηση της πρόσληψης σε φυτική πρωτεΐνη!


Τέλος του 2ου μέρους!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

9 comments:

  1. Μπραβω Χριστο, ειμαι 40 κι τετοια αρθρα μου ειναι παρα πολυ χρησιμα!! Μπορεις να κανεις σχετικες αναφορες και για υδατανθρακες, αεροβιες προπονησεις κ.α γυρω απο αυτη την 10ετια?

    ReplyDelete
  2. Υπάρχουν αρκετά άρθρα σχετικά αν έχεις την υπομονή να ψάξεις και κυρίως υπάρχουν πολλές αναφορές! Στο μέλλον όμως θα υπάρξουν κι άλλα,γεροί να είμαστε!

    ReplyDelete
  3. Πως μεταφράζονται 150γρ πρωτεΐνης σε ποσότητα κρέατος; και όχι μόνο βέβαια

    ReplyDelete
  4. Πως ξέρω πόσες θερμίδες έχει ένα πιάτο φαί μου;

    ReplyDelete
  5. Νέστορα αν είναι μοσχαρίσιο μιλάμε για 850γρ. Υπάρχουν διάφοροι πίνακες που μπορείς να βρεις με λέξεις κλειδιά όπως protein content!

    Πόπη στην αρχή ζυγίζεις! Όταν φθάσεις στο επίπεδό μου να βρίσκεις όλα με μια ματιά!

    ReplyDelete
  6. Ποπη μπορεις να βρεις στο ιντερνετ πινακες που αναφερουν ποσες θερμιδες εχει το καθε φαγητο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σωστό το άρθρο σας σχετικά με την ακριβή πρόσληψη πρωτεινών.
      Υπάρχουν άπειροι θερμιδομετρητες στο google παιδιά !

      Delete
  7. Γεία Χρίστο.. Συγχαρητήρια για το μπλοκ σου. Σε παρακολουθώ καιρό τωρα.. Εχω μια ερώτηση περί γραμμαρίων πρωτεΐνης. Γιατι οχι περισσότερο απο 2.0 γρ ανα κιλό; Το τόνισες αυτο.. Επίσης, ειναι αρκετό για συντήρηση το 1.5;

    ReplyDelete
  8. 1,5γρ είναι μια χαρά. Το πολύ δεν σημαίνει απαραίτητα και καλό. Μεγαλύτερεσ ποσότητες δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο ακόμη και σε αυτούς που γυμνάζονται και απεναντίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα. Tα 2γρ να θεωρηθούν άνω όριο!

    ReplyDelete