5.11.17

Μύθοι και πλάνες σχετικά με τους κοιλιακούς: Χαμηλοί υδατάνθρακες (3)








Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Μύθοι και πλάνες σχετικά με τους κοιλιακούς: Ασκήσεις κοιλιακών (2)



4. Πρέπει να πάει κανείς σε μια διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες αν θέλει να έχει 6-pack


Δεν είναι αλήθεια!

Ναι μεν οι υδατάνθρακες βοηθάνε στη συγκράτηση νερού και θολώνουν κάπως τους κοιλιακούς αλλά αυτό είναι ένα ευκαιριακό παιχνίδι που το παίζουν τα μοντέλα στους αγώνες.

Επίσης οι μειωμένοι υδατάνθρακες σημαίνουν συνήθως περισσότερη πρωτεΐνη και καλύτερο έλεγχο της πείνας.

Από την άλλη όμως οι μειωμένοι υδατάνθρακες σημαίνουν άτομα στα όρια της τρέλας,με τάσεις κατάθλιψης,με μειωμένη ενέργεια και μειωμένο μυικό γλυκογόνο πράγμα που συνδέεται με άθλιες προπονήσεις και βέβαια με μειωμένη αποκατάσταση.

Επίσης οι υδατάνθρακες βοηθάνε στη λειτουργία του μυαλού και στην καλύτερη πέψη και μειώνουν τους κινδύνους για χρόνιες ασθένειες μιας και όλα τα φυτοχημικά καθώς και πολλές βιταμίνες,μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα παίρνουμε από τους υδατάνθρακες .

Πρέπει να είσαι πολύ επιπόλαιος για να μειώσεις δραστικά τους υδατάνθρακες για καιρό με στόχο τους κοιλιακούς. Επιπόλαιος και άσχετος.
Αυτές οι δίαιτες δεν είναι διατηρήσιμες. 
Το κεντρικό νευρικό σύστημα,τα νεφρά,το μυαλό, το μυϊκό σύστημα και η καρδιά χρειάζονται επάρκεια υδατανθράκων για να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Αν πας γι αγώνες ή για reunion ή για γάμο σ' ένα μήνα,οκ έχεις το pass από μένα αλλά δεν ξέρω αν το έχεις κι από την τρέλα.

Ακούστε! Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για τους κοιλιακούς που να έχει σχέση με τον εξοστρακισμό ενός μακροθρεπτικού στοιχείου.

Και να ξέρετε ότι όσο πιο ενεργητικό lifestyle έχετε και όσο πιο σκληρά προπονείστε τόσο περισσότερη ανάγκη έχετε από υδατάνθρακες.
 Απλά πρέπει να υπάρχει διάκριση και γι αυτό έχουμε μιλήσεις άπειρες φορές.

Κι αν κάνετε το λάθος και προπονείστε σκληρά τρώγοντας λίγους υδατάνθρακες θα έχετε υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και άρα χαμηλή τεστοστερόνη.


Περισσότερα όμως και πιο ενδιαφέροντα στις επόμενες αναρτήσεις.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



4 comments:

  1. Καλησπέρα Χρήστο, εδώ κι ένα μήνα ειμαι με 80 γρ υδατάνθρακες περίπου τη μέρα. 4 προπονήσεις 30 με 35 λεπτά έκαστη σχεδόν χωρίς διάλειμμα με ελεύθερα βάρη. Σπλιτ 2 upper 2 lower body. Υδατανθρακες μόνο από πράσινα λαχανικά ξηρούς καρπους αβοκάντο φράουλες κατεψυγμ. Από φρουτα. Έχω σύνδρομο ευαιρεθιστού εντέρου και ψάχνομαι γενικώς. 1 μήνα που είμαι έτσι χαμηλά σε υδατάνθρακες δεν έχω ούτε επεισοδιο, και δεν αισθάνομαι ούτε είμαι πρησμένη. Νομίζω ότι , να το πω με απλά λόγια λειτουργώ καλύτερα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Δε ξερω πως θα νιωθω σε 2 μηνες π.χ ή αν θ αντεξω αλλα προς το παρον παει καλα. Και το πιο σημαντικο, δεν αναζητω το γλυκο πια. Είμαι 45 χρονών 57 κιλά 1.65.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο καθένας πρέπει να προσαρμόζει τα πράγματα στα δεδομένα του. Όλα να πάνε καλά εύχομαι!

      Delete
  2. Κορτιζολης Χρήστο , όχι κορτιζόνης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέφυγε δικέ μου,ευχαριστώ!

      Delete