14.7.18

Κάψτε το περιττό λίπος έξυπνα (5)











Διαβάστε το προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:



Κάψτε το περιττό λίπος έξυπνα (4)




5. Διατηρήστε κάποια ελαστικότητα

Το 10-15% των μη ανεπεξέργαστων τροφών που προτείνω εδώ είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τη μακρόχρονη τήρηση ενός καλού πλάνου διατροφής.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με σύνεση για τις εξόδους σας, τις διακοπές σας,τις εορτές,για διάφορα κοινωνικά events κλπ. 
Αποδεδειγμένα όσοι είναι πολύ άκαμπτοι στις επιλογές τους,δηλαδή όσοι στοχεύουν στην 100% καθαρή διατροφή,κάπου κουράζονται κι εγκαταλείπουν.

Γιατί χρησιμοποιώ τη λέξη σύνεση;

Γιατί υπάρχει στη μέση και η υγεία και γιατί δεν είναι όλες οι επιλογές ίδιες.
 Καλό είναι κάποιες επιλογές όπως π.χ. τα ντόνατς,οι λιγδιασμένες πίτσες από ύποπτες πηγές,οι προτηγανισμένες τροφές,οι μπουγάτσες και γενικά ότι είναι τίγκα σε παλιολάδια,ζάχαρη και άσπρο αλεύρι να αποφεύγονται.

- άλλο μια μακαρονάδα με βασιλικό και ντομάτα άλλο μια καρμπονάρα delivery

- άλλο μια σπιτική πίτσα,άλλο οι "δύο πίτσες γίγας 10 ευρώ συν 1,5 λίτρο κόλα"

- άλλο πράγμα το παγωτό από το συνοικιακό εργαστήριο που το ξέρεις και το εμπιστεύεσαι χρόνια και άλλο αυτό από τα ψυγεία των περιπτέρων. 


Αυτό που θέλω να μείνει είναι:

- πρέπει να υπάρχει μια ελαστικότητα στις διατροφικές επιλογές ώστε ο κόσμος να μη νιώθει στέρηση και ψυχικό καταναγκασμό με αποτέλεσμα να τα παρατάει στο πρώτο στρίμωγμα

- αλλά δεν πάμε στα άκρα τρώγοντας ότι σκουπίδι υπάρχει κι αυτό κυρίως για λόγους υγείας και όχι καθαρά βάρους / λίπους.


Το θέμα των αλλεργιών και των δυσανεξιών θα πρέπει να το δει ο καθένας ξεχωριστά.

Γενικά δεν προτείνω εύκολα τον αποκλεισμό ολόκληρων διατροφικών ομάδων,όχι τουλάχιστον από την άποψη του βάρους / λίπους.

Αλλά είναι βέβαιο ότι κάποιες τροφές όπως τα γαλακτοκομικά ή το αλεύρι σπέρνουν όλεθρο στην υγεία και στη ζωή χιλιάδων με πολλαπλά χτυπήματα τα οποια αγνοούν οι περισσότεροι mainstream γιατροί και που τα αντιμετωπίζουν με τσουβάλια από φάρμακα.


Τέλος του 5ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




No comments:

Post a Comment