25.7.18

Αναβολικά στεροειδή: Τι είναι και γιατί δεν αξίζουν τον κόπο (1)








Δήλωση

Eίμαι φανατικός πολέμιος των αναβολικών στεροειδών τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά θέματα υγείας. 

Θερμή σύσταση να μην εμπλέκεστε με συναφείς ουσίες και μεθοδολογίες.
Το άρθρο αυτό γράφεται για να αναδείξει την ματαιότητά τους και τους πολυσχιδείς κινδύνους που είναι συνυφασμένοι με τη χρήση τους.

Πολλοί αφελείς - νεαροί κυρίως αλλά όχι μόνο - επιλέγουν παράδρομους προς το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι μια εντυπωσιακή και γρήγορη αύξηση της μυικής τους μάζας.

Αν και αρκετοί από αυτούς είναι διατεθειμένοι να γυμναστούν σκληρά, δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν και βέβαια τη ψυχική δύναμη να στρατευθούν σε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής,αποκατάστασης και ξεκούρασης.

Επιλέγουν δε να κοιτάξουν μόνο τα δυνητικά οφέλη μιας τέτοιας αγωγής,αγνοώντας ηθελημένα τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία τους.

Γιατί αν παλιότερα ήταν δύσκολο να έχουν σωστή ενημέρωση για το θέμα αυτό,τώρα πια είναι γελοιωδώς εύκολο και άρα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επικαλείται άγνοια.

Υπάρχει και μια κατηγορία αγοριών και κοριτσιών που τα παίρνουν χωρίς να γυμνάζονται, με στόχο την άκοπη βελτίωση της εμφάνισής τους

Μόλις τα αναβολικά στεροειδή βρεθούν στο αίμα,ταξιδεύουν παντού και αλληλεπιδρούν με το DNA και μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από το αναπαραγωγικό σύστημα ως το ήπαρ,την καρδιά και βέβαια το μυαλό.


Τι είναι όμως τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή που χρησιμοποιούν γενικευμένα οι απανταχού wannabe Schwarzenegger και που τα βρίσκει κανείς σήμερα εύκολα, λόγω των μεγάλων κερδών που τα συνοδεύουν,στο διαδίκτυο αλλά και σε μέρη όπως κάποια γυμναστήρια;

Είναι τεχνητές / συνθετικές ενώσεις - παράνομες όταν δεν συντρέχουν συγκεκριμένοι ιατρικοί λόγοι για τη χρήση τους - που δρουν στο σώμα με τρόπο παρόμοιο με την  τεστοστερόνη,την κατ' εξοχήν ανδρική ορμόνη. 
Επιταχύνουν τη διαδικασία της πρωτεϊνικής σύνθεσης και απόκτησης μυικής μάζας,αυξάνουν την ικανότητα για έντονες προπονήσεις και βελτιώνουν την αποκατάσταση.

Έχουν ταυτόχρονη αναβολική και ανδρογόνα δράση αλλά σε διαφορετικούς λόγους ανάλογα με το προϊόν.

Λαμβάνονται είτε σε ενέσιμη μορφή είτε σε δισκία με λήψη δια της στοματικής οδού.

Υπάρχει και το αρκτικόλεξο ΣΑΣ: Συνθετικά Αναβολικά Στεροειδή.


Κάποιες γνωστές μάρκες ανάμεσα στις πολλές εκατοντάδες παρεμφερή προϊόντα είναι :

- Anavar (οξανδρολόνη)

- Deca-Durabolin (δεκανοϊκή νανδρολόνη)

- Winstrol (στανοζολόλη) - Θυμάται κανείς τις συγκινήσεις που μας έδωσε ο Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς της Σεούλ πριν την ηχηρή του αποκαθήλωση;

- Parabolan ( ενανθικός εστέρας τρενβολόνης - τρεν). Aναπτύχθηκε αρχικά για τα βόδια....

- Dianabol (μεθανδιενόνη/μεθανδροστενολόνη) που παίρνεται κυρίως με στοματική λήψη.



Τέλος του 1ου μέρους

Περισσότερα στο 2ο μέρος αυτού του άρθρου




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




No comments:

Post a Comment