12.6.09

Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ! ΌΧΙ ΤΟ ΒΆΡΟΣ!Το σωματικό βάρος δεν πρέπει να αποτελεί το κύριο κριτήριο για την κατάταξη των ανθρώπων σε κατηγορίες fitness!


Περισσότερο σημαντική είναι η σύνθεση του σώματος ή καλύτερα το ποσοστό λίπους = βάρος λίπους / συνολικό βάρος.


Έτσι, μπορεί να βρει κανείς άτομα που εμπίπτουν στις «καλές» κατηγορίες του ΔΜΣ / Δείκτη Μάζας Σώματος
και παρ’ όλα αυτά είναι τελείως αγύμναστα και με μεγάλα ποσοστά λίπους, δηλ. ≥30% για τις γυναίκες ή ≥25% για τους άνδρες, νούμερα που οριοθετούν την παχυσαρκία.


Fit είναι οι άνδρες που δεν ξεπερνούν σε ποσοστά λίπους το 16-17% (23-24% για τις γυναίκες αντίστοιχα).


Έτσι λοιπόν δύο άνθρωποι με τα ίδια κιλά μπορεί να φορούν παντελόνια με 1,2 - ή και παραπάνω- νούμερα διαφορά.


Τόσο η μυϊκή σας μάζα όσο και η κατανομή του σωματικού σας βάρους έχουν άμεση σχέση με το επίπεδο fitness σας. 


Τα γυμνασμένα άτομα πρέπει να ανακυκλώσουν τις ζυγαριές τους και να εμπιστεύονται περισσότερο τον καθρέπτη τους ή το νούμερο των jeans τους (άντε και τη μεζούρα)!


Η σωματική μας σύνθεση είναι αυτή που θα πρέπει να μας απασχολεί κυρίως και όχι το βάρος μας! Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
1 comment:

  1. συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. με 1.85 ύψος και 80 κιλά, πριν δύο χρόνια είχα μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στο σώμα μου και οι περισσότεροι στο περιβάλλον μου (δουλειά κλπ) με έβρισκαν "υγιή" - φυσιολογικό. Σήμερα με προσεγμένη διατροφή και πολύ ζόρικες προπονήσεις (spinning, yoga, βάρη) είμαι ακριβώς στα ίδια κιλά αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό λίπους και στη δουλειά μου λένε πόσο πολύ αδυνάτισα και αν είμαι καλά στην υγεία μου.... :-)

    Μπράβο για την δουλειά που κάνεις εδώ

    Alexandros

    ReplyDelete