9.12.10

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!



Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται από κάθε τύπου αλλεργίες. Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί και αυξανόμενοι.



Όλοι έχουν στο πολύ στενό τους περιβάλλον άτομα που υποφέρουν από καταστάσεις όπως: άσθμα,ρινίτιδες,εκζέματα,τροφικές αλλεργίες. Όλα αυτά είναι διαφορετικές εκφάνσεις της αλλεργίας.


Γιατί όμως τόσο πολύ άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργίες;


Όλοι συμφωνούν ότι το θέμα έχει να κάνει με την αλματώδη αύξηση της χρήσης διαφόρων χημικών ουσιών και βέβαια με την συνεπαγόμενη αύξηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στη μικροκλίμακα των σπιτιών μας: καθαριστικά,απορρυπαντικά,πλαστικά αντικείμενα,συνθετικά ρούχα,στρώματα και σεντόνια,εντομοκτόνα,κόλλες κλπ.


Πολλά από αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε.


Εκεί που θα εστιάσω εγώ είναι στο τι πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε και γενικότερα πως μπορούμε να μειώσουμε δραματικά τις αλλεργιογόνες καταστάσεις μέσω της κατάλληλης διατροφής.


Θα δούμε πως μέσα από τη σωστή διατροφή μπορούμε να υποστηρίξουμε την εντερική μας χλωρίδα.


Γνωρίζετε ότι το 70-80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στην εντερική περιοχή και κύρια στο λεπτό έντερο;


Συνεπώς η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας σχετίζεται άμεσα με τη μείωση των αλλεργιογόνων καταστάσεων.


Μείνετε μακριά από τις παρακάτω τροφές:

1. Κάθε είδους αναψυκτικά. Τα ποτά αυτά αποτελούνται από ανθρακούχο νερό με διάφορες τεχνητές γεύσεις,πολύ ζάχαρη - ή ασπαρτάμη τα τύπου διαίτης - ,πρόσθετα,συντηρητικά και ενδεχόμενα καφεΐνη.



Η πολύ ζάχαρη που περιέχουν προκαλεί υπερπαραγωγή μυκήτων που φουντώνουν τις αλλεργίες.


Ακόμη χειρότερα είναι τα αναψυκτικά διαίτης που περιέχουν ασπαρτάμη.


Η πλήρης κατάργηση των αναψυκτικών είναι σαφώς το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο στη μάχη κατά των αλλεργιών.


2. Όλες τις τις τροφές που περιέχουν τρανς λιπαρά. Τα τρανς λιπαρά αβαντάρουν σημαντικά τις αλλεργίες.


Έτσι μειώστε όσο μπορείτε:


- τα γλυκά ζαχαροπλαστείου,ντόνατς,κέικ και όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοποιήματα.


- τις προτηγανισμένες πατάτες που μας σερβίρονται με κάθε ευκαιρία. Είναι τηγανισμένες με τα χειρότερα λάδια που υπάρχουν στον πλανήτη! Μακριά!


Επίσης μείνετε μακριά από τα περισσότερα δημητριακά πρωινού.


Γενικά αποφεύγετε όσες τροφές είναι βαριά επεξεργασμένες και δεν θυμίζουν σε τίποτε τα βασικά συστατικά τους.

Χρωστικές ουσίες,βελτιωτικά γεύσης ,συντηρητικά και διάφορα άλλα πρόσθετα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη αλλεργιών.


Eίναι πολύ βασικό να εξασφαλίσετε μια ισορροπημένη εντερική χλωρίδα. Η εντερική σας χλωρίδα είναι ένα πολύ σοφιστικέ μικροβιακό οικοσύστημα με μεγάλη βιοποικιλότητα.



Η βιολογική του δράση είναι κρίσιμη για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας.


Αν το δούμε πολύ απλά έχετε μέσα σας δύο στρατούς μικροβίων που μάχονται λυσσαλέα με έπαθλο την υγεία σας.


Χρέος σας είναι να ενισχύσετε τους καλούς. Κι αυτό μπορεί πρώτιστα να γίνει ακολουθώντας τις ανωτέρω συμβουλές αλλά και καταναλώνοντας συστηματικά προβιοτικά προϊόντα- και όχι προβιοτικά συμπληρώματα.


Συνιστώ την κατανάλωση γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση (κεφίρ ή παρόμοιο).


Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα όμως είναι να σταματήσετε να βομβαρδίζετε το στομάχι σας με πολυεπεξεργασμένα σκουπιδοφαγητά και να να το γυρίσετε σε φυσικές,ανεπεξέργαστες τροφές.


Αντί να σπάτε το μυαλό σας και να παίρνετε τα φάρμακα με τις χούφτες,κάντε αυτές τις αλλαγές και θα δείτε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τις αλλεργίες που σας ταλαιπωρούν!




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!








Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/








No comments:

Post a Comment