12.9.17

Για να κάψετε το λίπος που θέλετε δώστε σημασία σε ότι μετράει! (2)

Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:

Για να κάψετε το λίπος που θέλετε δώστε σημασία σε ότι μετράει! (1)Kαι πάμε λοιπόν στο ζουμί! Σε ότι μετράει βαριά για να κάψει κανείς το λίπος του.


1. Πρέπει να περιορίσετε τις μάσες!

Πιο κομψά κι επιστημονικά: πρέπει να δημιουργήσετε ένα θερμιδικό έλλειμμα,δηλαδή να καίτε κάπως περισσότερες θερμίδες από αυτές που βάζετε μέσα στο σώμα σας με την τροφή.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσετε να χάσετε λίπος ακόμη κι αν κάνετε όλα τα άλλα σωστά.

To θερμιδικό έλλειμμα πρέπει να μη ξεπερνάει το 20-25% των ημερήσιων θερμίδων συντήρησής σας για να είναι διατηρήσιμο και για να μη χάσετε πολύ μυική μάζα.

Διαβάστε αυτό και γράψτε το στον σκληρό δίσκο του μυαλού σας:

Η βασικότερη παράμετρος που θα κρίνει την ευόδωση ή όχι των fitness στόχων σας είναι η συνέπεια και η διατηρησιμότητα. 

Τίποτα άλλο - σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα - δεν θα μπορέσει να να παίξει σημαντικότερο ρόλο.

Να θυμίσω ότι για να βρούμε τις θερμίδες συντήρησής μας πρέπει να εφαρμόσουμε κάποιον από τους γνωστούς τύπους υπολογισμού του βασικού μεταβολισμού μας και  μετά να τις πολλαπλασιάσουμε με ένα συντελεστή δραστηριότητας. Θα τα βρείτε όλα αυτά στο blog.

Aλλά θα ήθελα να υπερτονίσω ότι όλα αυτά είναι προσεγγιστικά μιας και δεν παίρνεται υπόψη η θερμογένεση λόγω σωματικής δραστηριότητας που δεν οφείλεται στην άσκηση και η οποία εξηγεί τα ανεξήγητα.

2. Πρέπει ο πυρήνας της διατροφής σας να είναι φυσικές, ανεπεξέργαστες τροφές όπως ωμοί ξηροί καρποί,έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,λαχανικά, φρούτα,κοτόπουλα και αυγά ελευθέρας βοσκής,μικρά λιπαρά ψάρια,αυγά,γιαούρτι,τέτοια πράγματα.

Αυτό αν το εφαρμόζετε για το 85% της διατροφής σας θα είστε πολύ υγιείς και γενικά δεν θα έχετε προβλήματα με το βάρος και τη σωματική σας σύνθεση.

Δηλαδή αφήνω ένα περιθώριο 15% για τροφές που είναι λιγότερο υγιεινές αλλά όχι junk. 

Είναι νομίζω πολύ σημαντικό για ψυχολογικούς λόγους έτσι ώστε να μην αισθάνεστε στέρηση και καταναγκασμό. 

Προσωπικά και αναφορικά μ' αυτό το 15%. δεν έχω στο μυαλό μου τροφές όπως αναψυκτικά,ντόνατς,τηγανιτές πατάτες και χάμπουργκερ ταχυφαγείων  αλλά αυτό είναι μια προσωπική μου άποψη.

Μπορείτε να τρώτε αυτό που τραβάει η όρεξή σας για να έχετε σώας τας φρένας σας.


Συνέχεια στο 3ο μέρος αυτού του άρθρου
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σαςNo comments:

Post a Comment