Παρακάτω δίνω μερικές προσωπικές επιλογές που με έχουν βοηθήσει πολύ με την υγεία μου.
Πρακτικά δεν αρρωσταίνω ποτέ, δεν παίρνω κανενός είδους φάρμακο κι έχω τις χειρότερες σχέσεις με τους γιατρούς. Αν περίμεναν να ζήσουν από μένα θα λιμοκτονούσαν.
Βέβαια αυτά θα πρέπει να τα περάσετε από το δικό σας φίλτρο διότι:
- κάποιοι απλά σιχαίνονται ορισμένες τροφές όπως π.χ. τα αυγά και το αβοκάντο που είναι δύο από τις πιο υγιεινές τροφές στον κόσμο.
Αλλά αν ο άλλος αρρωσταίνει μόνο και μόνο που τις βλέπει, τι νόημα έχει να το παλέψεις να πειστεί να τις φάει;
Για να υπάρχει συνέπεια θα πρέπει οι επιλογές μας να συνάδουν κάπως με τα γούστα μας αλλιώς είναι θέμα χρόνου το όποιο διατροφικό σχήμα να αποτύχει.
- μερικοί είναι vegetarians ή και vegans και αυτό βέβαια είναι απόλυτα σεβαστό.
- υπάρχουν πολλοί με δυσανεξίες σε τροφικές ομάδες που περιέχουν για παράδειγμα λακτόζη, καζεΐνη ή/και γλουτένη.
Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να αποκλείσουν ολόκληρες διατροφικές ομάδες όπως τα γαλακτοκομικά ή τα δημητριακά.
Πάμε λοιπόν...
Πρωτεΐνη
Γαλακτοκομικά
Να προτιμάτε:
- γάλα από μικρά ζώα, κατά προτίμηση βιολογικής προέλευσης.
Ποτέ αυτό το αγελαδινό των farm factories.
Ακόμη καλύτερα, μην πίνετε γάλα αλλά να καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης όπως γιαούρτι ή κεφίρ.
Αυγά
- αυγά ολόκληρα από κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής ή ελεύθερης βοσκής.
Μην πετάτε τον πολύτιμο κρόκο, πρόκειται για διατροφικό έγκλημα.
'Ενας-δύο κρόκοι τη μέρα δυναμώνουν σώμα και μυαλό - και κυρίως τα μάτια - και όπως έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές έρευνες δεν ανεβάζουν την κακή χοληστερίνη στους υγιείς ανθρώπους.
Τέλος του 1ου μέρους
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
- αυγά ολόκληρα από κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής ή ελεύθερης βοσκής.
Μην πετάτε τον πολύτιμο κρόκο, πρόκειται για διατροφικό έγκλημα.
'Ενας-δύο κρόκοι τη μέρα δυναμώνουν σώμα και μυαλό - και κυρίως τα μάτια - και όπως έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές έρευνες δεν ανεβάζουν την κακή χοληστερίνη στους υγιείς ανθρώπους.
Τέλος του 1ου μέρους
Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
Γιαούρτια έχω φάει και τρώω από διάφορες περιοχές της χώρας και πάντα πρόβεια κιλού σε πήλινα. Αλλά έχω δει τεράστιες διαφορές. Κάποια θεόξινα, κάποια απίστευτα γλυκά, άλλα με χοντρή πέτσα, άλλα με λεπτή, άλλα συμπαγή κι άλλα αραιά. Κάποια εμπειρία ή γνώση περί αυτών ; Έχω ψαρέψει πολλούς παραγωγούς. Κανείς δεν μου έδωσε απαντήσεις στα παραπάνω.
ReplyDeleteΔεν το έχω ψάξει σε τόσο βάθος. Δεν θα σταθώ στη γεύση. Ψάχνω κάτι αξιόπιστο,κάτι που μπορώ να εμπιστευθώ στα πλαισια του δυνατού. Το βασικό είναι να αποφεύγουμε αυτά τα αγελαδινά των food factories
Delete