25.4.18

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μετράμε θερμίδες!







Πράγματι θα μπορούσατε να το σκεφθείτε σαν τρόπο ζωής να έχετε μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας την υποχρέωση να ζυγίζετε συνέχεια τις τροφές σας;

Τρέλα!

Φαίνεται σαν κάτι εμμονικό και υπό προϋποθέσεις είναι.

Η απολύτως καλύτερη πρακτική είναι - με διαφορά - να μάθετε να τρώτε σωστά.

 Πολύ πρωτεΐνη,πολλούς ινώδεις υδατάνθρακες, πολύ νερό και σχεδόν καθόλου επεξεργασμένες τροφές με φορτία από φθηνά λίπη,γλυκαντικά και άσπρο αλεύρι.

Με τον παραπάνω τρόπο τα πράγματα σχεδόν αυτορυθμίζονται.

Δεν είναι δυνατόν να φας π.χ τόσο πολύ μπρόκολο,αυγά και ψάρι που να σου χαλάσουν το επιθυμητό θερμιδικό σου πλάνο.


Αλλά κάπου το ζύγισμα μπορεί να αποβεί χρήσιμο και ανάλογες περιπτώσεις μπορεί να είναι:


1. Όταν είσαι πρωτάρης

Εκεί αν θες να είσαι σοβαρός με τη διατροφή σου θα πρέπει να δαπανήσεις κάποιο χρόνο με θερμιδομετρητές και μια μικρή ζυγαριά.

Αυτό μπορείς να το κάνεις για λίγους μήνες μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία κι από κει και μέρα η υπόθεση γίνεται σχεδόν έξη και διαίσθηση.

Τρως και ξέρεις περίπου πόσες θερμίδες παίρνεις.


2. Όταν οι τροφές είναι θερμιδικά πυκνές και ευχάριστες στον ουρανίσκο, έτσι ώστε να δυσκολεύεσαι να μείνεις στα προκαθορισμένα πλαίσια.

Συνηθισμένα παραδείγματα είναι:

- φυστικοβούτυρο

- ξηροί καρποί, ιδιαίτερα οι ψημένοι

- αποξηραμένα φρούτα

- πολλά φρέσκα φρούτα

- πολλά γαλακτοκομικά

- χυμοί και γενικα υγρές θερμίδες κλπ


3. Όταν παίρνεις μέρος σε αγώνες


4. Όταν βρίσκεσαι σε πλατό,τρελαίνεσαι και δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις πια...


Kλείνοντας θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

- ασχοληθείτε λίγο στην αρχή και μετά δουλέψτε το διαισθητικά

- τρώτε φυσικές,ανεπεξέργαστες τροφές που κάνουν το όλο εγχείρημα πολύ πιο εύκολο

- και τέλος προσέχετε και ενδεχομένως ζυγίζετε όλες τις θερμιδικά πολύ πυκνές και εύγευστες τροφές.




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





No comments:

Post a Comment