10.8.10

ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;








Ακούγεται υπερβολικό αλλά αν έχετε τη χρονική άνεση, δοκιμάστε το.

Μπορείτε να κάνετε 20-25' αερόβια διαλειμματική το πρωί και 20-25' μεταβολική προπόνηση με βάρη το απόγευμα.

Αυτός ο τρόπος επιτρέπει μεγαλύτερη εστίαση από το προσπαθείς να στριμώξεις τα πάντα μέσα σε μία μόνο προπόνηση.

Όποια μορφή άσκησης και αν προηγηθεί, η επόμενη θα υποφέρει.

Προσωπικά δεν μπορώ πάντα να υιοθετήσω ένα τέτοιο προπονητικό σχήμα λόγω έλλειψης χρόνου. Αναγκάζομαι κάποιες φορές να κάνω όλα τα παραπάνω μέσα σε μια μόνο προπόνηση αν και γνωρίζω καλά ότι δεν είναι ότι τo καλύτερο:


Πότε η αερόβια είναι επικίνδυνη για τη μυική μάζα! (3)



Η διπλή προπόνηση κρατάει το μεταβολισμό σε εγρήγορση .

Έχει καλύτερη μεταβολική απόκριση από την ισόχρονη μονή και δίνει καλύτερο ενεργειακό προφίλ για όλην τη μέρα.

Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα λίπος είναι ιδανική αρκεί να μην τη σαμποτάρετε με λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές.

Για ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα ανακατέψτε αερόβια και βάρη μαζί εναλλάσσοντάς τα κάθε λίγα λεπτά. Αυτό θα φέρει το μεταβολισμό σας σε τυρβώδη κατάσταση και θα πυροδοτήσει μια εντυπωσιακή μεταπροπονητική αύξησή του.

Δουλέψτε δυνατά τη μια μέρα και ξεκουραστείτε την επόμενη.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας




7 comments:

  1. Γεια σου χρίστο σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σου μου έδωσαν μεγάλη ώθηση και βοήθεια. Θα ήθελα να σε ρωτήσω: Έχεις ασχοληθεί ή μελετήσει καθόλου το crossfit? Πιστέυεις ότι μπορεί να βοηθήσει καλύτερα απότι η γυμναστική με βάρη?

    ReplyDelete
  2. Ανόμοια πράγματα συγκρίνεις! Μπορείς να τα κάνεις και τα δύο! Το crossfit είναι καταπληκτικό!

    ReplyDelete
  3. Η πρωινη γυμναστικη φιλε Χρηστο ειναι πραγματικα το κατι αλλο!!ενα μισαωρο το πρωι με το που ανοιξει το ματι,ολα με εναλλαγες αεροβιας και αντιστασης βεβαιως βεβαιως στελνει το μεταβολισμο σε αλλα επιπεδα.Το καλύτερο όφελός της όμως είναι η ενέργεια που δίνει μέσα στη μέρα.Η διαφορά είναι χαοτική!!!Μια ερώτηση όμως:πως είναι πιο ωφέλιμη, όταν ξυπνάει κανείς(δεν εχει φαει δηλαδη) η ας πούμε εχω φαει πρωινό 6:30 και θα ασκηθώ π.χ. 8:30 ??Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δυο περιπτώσεις??

    ReplyDelete
  4. Γυμνάζομαι πάντα πριν φάω! Αν φας ας είναι κάτι ελαφρύ π.χ. μια μπανάνα και λίγο γαλοπούλα!Αυτό είναι υποχρεωτικό για μένα γιατί αμέσως μετά πηγαίνω στη δουλειά. Η κύρια διαφορά είναι στο βόλεμα του χρόνου.

    ReplyDelete
  5. Χρηστο αν δεν σε βολευει να κανεις και βαρη και αεροβια σε μια μερα...εχει μεγαλη διαφορα;π.χ εγω κανω 25-30 λεπτα βαρη υψηλης εντασης μερα παρα μερα, οπως γραφεις σε αλλα ποστ, και ενδιαμεσα στις μερες αυτες ειτε τρεξιμο ειτε εναεροβια σε υψηλη ενταση παντα...ειτε αυτα τα 4λεπτα προγραμματακια tabata...υπαρχει αποτελεσμα αν τα κανω κατα αυτον τον τροπο η πρεπει συνδυασμο;και θελω τη γνωμη σου για tabata...κανω μονο αυτα τα 4 λεπτα...ειναι επαρκη;εχουν αποτελεσμα η θελει παραπανω;

    ReplyDelete
  6. Mπορείς σαφώς να τα κάνεις και σε διαφορετικές μέρες. Για τα Tabata διάβασε το σχετικό άρθρο του blog!

    ReplyDelete
  7. παιδιά νομιζω οτι αυτο ειναι υπερβολή!εγω ξεκινησα προσφατα και απο προσωπική εμπειρία ειναι σε τοση ενγρηγορση το σώμα μου που ακομη και μετά απο 5 ωρες απο την προπονηση δεν εχει ηραμησει το σωμα αφου το βράδυ δεν μπορώ να κομηθώ!η καρδιά και ο μεταβολισμός δουλευουν συνεχώς!
    εκτός αν κάνω εγώ κατι λάθος!

    ReplyDelete