Ρίξτε μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:
Παίρνετε βάρος "ανεξήγητα"; Να μερικές εξηγήσεις!
2. Αναψυκτικά διαίτης με γλυκαντικά μηδενικών θερμίδων
Mε το που ανακηρύχθηκε η ζάχαρη σαν δημόσιος κίνδυνος νο 1 - στο εξωτερικό,εδώ θα έρθει με διαφορά φάσης - αρχίσανε όλοι να παράγουν προϊόντα με συνθετικά γλυκαντικά τα οποία βέβαια δεν είναι και τόσο αθώα.
Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μιλάμε για ώρες για την ασπαρτάμη αλλά για να μείνουμε στο πνεύμα του παρόντος αρκεί να αναφέρουμε ότι κάποια από τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα γλυκαντικά πολύ χαμηλών θερμίδων είναι δεκάδες και εκατοντάδες φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη.
Aυτό έχει σαν συνέπεια - παρόλο που οι ποσότητες των προστιθέμενων γλυκαντικών είναι σαφώς μικρότερες - η κατανάλωση των σχετικών αναψυκτικών να κάνουν τα κύτταρα / γευστικούς υποδοχείς να τρελαίνονται και να χρειάζονται διαρκώς μεγαλύτερα κατώφλια συγκέντρωσης γλυκαντικών ουσιών για να ανιχνεύεται η γλυκιά γεύση.
Σταδιακά τα κύτταρα-υποδοχείς της γλυκιάς γεύσης στον εγκέφαλο λιμπίζονται όλο και περισσότερο ζάχαρη και κάνουν τις δίαιτες πιο δύσκολη υπόθεση.
To σώμα μας όταν πίνουμε τέτοια αναψυκτικά γεύεται μεν ζάχαρη αλλά δεν λαμβάνει πραγματική ζάχαρη.
Η γλυκιά γεύση δίνει το σήμα για έκκριση ινσουλίνης για να αντιμετωπισθεί υποτίθεται η ζάχαρη αλλά με την απουσία της ζάχαρης το σώμα απαιτεί ακόμη περισσότερη ζάχαρη για να εξασφαλίζει απασχόληση για την ινσουλίνη.
Αυτό μοιραία οδηγεί σε ινσουλινοαντίσταση,προσθήκη βάρους και μερικές φορές σε διαβήτη τύπου 2.
Το καλύτερο είναι να αναισθητοποιηθείτε στη γλυκιά γεύση,κάτι που πολλοί έχουν καταφέρει.
Αν είναι δύσκολο, μπορείτε να βρείτε τη λύση σε γλυκά φρούτα,σπιτικούς χυμούς,μέλι με γιαούρτι ή ταχίνι κλπ.
Θα προσαρμοστούν οι γευστικοί σας κάλυκες πιο εύκολα απ' ότι νομίζετε.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment