30.6.18

Κάψτε το περιττό λίπος έξυπνα (1)








Από τους μεγαλύτερους δυνάστες το περιττό λίπος για το σύγχρονο άνθρωπο. 
Κι υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό:


1. Οι περισσότεροι δουλεύουμε σε δουλειές γραφείου και μάλιστα πολλές ώρες. Οι ευκαιρίες για κίνηση κατά την ώρα της δουλειάς είναι περιορισμένες.

2. Γενικά δεν περπατάμε / κινούμαστε όπως παλιότερα. 
Κι όχι γιατί είμαστε περισσότερο τεμπέληδες αλλά γιατί στις πόλεις οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες, τα περιθώρια του χρόνου ασφυκτικά, το άγχος περισσεύει, η διάθεση δεν ευνοεί συν το ότι πολλά από τα χειρωνακτικά μας καθήκοντα τα έχουν αναλάβει διάφορα μηχανήματα.

3. Η οικονομική δυσπραγία δρα αρνητικά ως προς το ενδεχόμενο κάποιου είδους σωματικής άσκησης. 

Δεν υπάρχει η ανάλογη διάθεση, δεν υπάρχει το ανάλογο χρήμα.

4. Δεν υφίσταται πια η κλασσική μαμά στο σπίτι που μας μαγείρευε ωραία, σπιτικά φαγητά.
 Έχει τελειώσει. 
Οι σύγχρονες μητέρες πάσχουν από χρόνια κόπωση λόγω των τόσο πολυσχιδών υποχρεώσεών τους: δουλειά, παιδιά, σπίτι, υπέργηροι γονείς κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι τα deliveries και τα ημιέτοιμα, βιομηχανοποιημένα φαγητά κάνουν θραύση και, σαν άμεση συνέπεια, κάνουν θραύση και τα περιττά λίπη στο κορμί μας για να μη πιάσουμε και το θέμα της γενικότερης υγείας.

5. Υπάρχει μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής υπερνόστιμων, πολύ παχυντικών, εύκολα προσβάσιμων και σχετικά φθηνών τροφών που χρησιμοποιούν συνδυασμούς του λιπαρού, του γλυκού και του αλμυρού.

 Αυτοί οι  συνδυασμοί κάνουν το παιχνίδι σχεδόν ανέλπιδο, ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες.
 Γίνονται έξη και είναι πλέον δύσκολο να καταναλώσει κανείς τροφές όπως οι φακές, το μπρόκολο, οι σαρδέλες κλπ. που είναι απαραίτητες για μια καλή υγεία.
 Πλέον υπάρχει αλλοίωση των γευστικών υποδοχέων και ψάχνει κανείς την έντονη γεύση που θα δώσει προσωρινή ικανοποίηση.

Το παρηγορητικό φαγητό κάνει θραύση στις συνθήκες αυτές και πλέον ο κόσμος τρώει όχι για να στηρίξει το σώμα του αλλά για να παρηγορήσει, να καθησυχάσει και να ανταμείψει το δοκιμαζόμενο πνεύμα του.

Και ποιος έχει χρόνο και διάθεση για την αριθμολαγνεία που σχετίζεται με σύνθεση γευμάτων, ποσοστά μακροθρεπτικών στοιχείων και θερμίδες;

Θα υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος, κάποιες στάνταρ συνήθειες για να κάψουμε τα περιττά λίπη ή ακόμη καλύτερα να τα προλάβουμε.

Αυτόν τον καλύτερο τρόπο θέλω να δούμε μαζί στο άμεσο μέλλον.


Τέλος του 1ου μέρους



Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



No comments:

Post a Comment