16.6.18

Πόσο γρήγορα μπορώ να πάρω μυϊκή μάζα;


Όχι τόσο γρήγορα όσο φαντάζεσαι!

Πρόκειται για μια αργή διαδικασία - εννοείται ότι μιλάμε μόνο για 100% natural καταστάσεις.

Ζούμε στη εποχή του γρήγορα αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα εκβιάσεις.

Μπορείς με πιο σκληρή προπόνηση και άψογη διατροφή να επηρεάσεις την ταχύτητα αυτή αλλά θα απέχει πάντα από αυτό ο κόσμος θεωρεί γρήγορο.


Στην πράξη τώρα. Πόσο μυϊκή μάζα μπορούμε να πάρουμε σε ένα μήνα;

Υπολογίστε από 100-200gr έως 1kg αν είστε άντρας και τα μισά αν είστε γυναίκα.

Τα χαμηλότερα όρια ισχύουν για όσους είναι ήδη έμπειροι και προχωρημένοι στα βάρη,μεγαλύτεροι σε ηλικία ή έχουν μέτρια ως κακά γονίδια.

Οι νεότεροι παίρνουν πιο γρήγορα μυική μάζα,ειδικά αν είναι πρωτάρηδες στα βάρη και βέβαια αν έχουν καλά γονίδια / καλή γενετική προδιάθεση.

Αυτή είναι η αλήθεια αν και θα έχετε δει πολλά άρθρα ή διαφημίσεις που τάζουν λαγούς με πετραχήλια ή φωτογραφίες με απίθανες σωματικές μεταμορφώσεις.

 Προσπαθούν με τον τρόπο αυτό οι marketers να αποσπάσουν πρώτα την προσοχή σας και ύστερα το χρήμα σας.

Είναι καλό να μην τρέφετε ανεδαφικές προσδοκίες αλλιώς θα απογοητεύεστε πιο εύκολα, θα αναρωτιέστε τι δεν πάει καλά και μπορεί να κάνετε άσκοπες αλλαγές ή και μεγάλες βλακείες.

Και να θυμάστε ότι η αργή απόκτηση μυών μειώνει και τον κίνδυνο απόκτησης πολύ λίπους.Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
2 comments:

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σού...Θέλω να κάνω μία ερώτηση λίγο εκτός θέματος(όχι πολύ μίας και έχει σχέση με την διατροφή)Στην εβδομαδιαία διατροφή μάς τρώμε δύο φορές ψάρι,την μια πάντα σαρδέλα.Θα ήθελα να ρωτήσω τι ψάρι μπορούμε να βάλουμε για την δεύτερη φορά μίας και θέλουμε να ελαττωσουμε τον σολομό πού συνήθως τρώμε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οτιδήποτε άγριο,όχι καλλιεργημένο. Σκουμπρί,γαύρο,γοφάρι,τσιπούρα κλπ.

      Delete