4.8.19

Απώλεια βάρους: Το μυαλό θέλει,το σώμα αντιδρά...







Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Μειώνουμε θερμίδες και χάνουμε κιλά. Να ήταν τα πράγματα τόσο απλά!



Κάτι που συμβαίνει συχνά είναι ότι ο κόσμος δεν προσαρμόζει τις θερμίδες συντήρησης  στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη μείωση του βάρους του. Πλέον χρειάζεται λιγότερες θερμίδες.


Για τον ίδιο λόγο κατά την άσκηση καίγονται λιγότερες θερμίδες σε σχέση με πριν οπότε κι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στην εξίσωση.

Θα έχετε προσέξει ότι τα καρδιοσυχνόμετρα  μας ζητάνε το βάρος μας - ανάμεσα σε άλλες παραμέτρους - για να υπολογίσουν τις θερμίδες που καίμε κατά την άσκηση.

 Με κάθε σχετικά υπολογίσιμη μεταβολή του σωματικού μας βάρους χρειάζονται λοιπόν επαναπρογραμματισμό.


Και βέβαια δεν λείπει ο θυρεοειδής από το παιχνίδι,ο κυριος ρυθμιστής του μεταβολισμού

H δραστική ορμόνη που παράγει είναι η Τ3 δηλ η τριιωδοθυρονίνη και το θέμα με την απώλεια βάρους είναι ότι  προκαλεί ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα μείωση της μετατροπής της λιγότερο δραστικής Τ4 / θυροξίνης σε Τ3.

Είδαμε λοιπόν μερικούς από τους βασικούς τρόπους - υπάρχουν και πολλοί άλλοι - με τους οποίους το σώμα μας αντιδρά στην απώλεια βάρους.

Επαναλαμβάνω ότι αν κι εμείς επιθυμούμε διακαώς να χάσουμε βάρος,το σώμα μας το εκλαμβάνει σαν απειλή για την ύπαρξή του κι άντε  να το πείσουμε...

Στο επόμενο μέρος θα δούμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για να πείσουμε το σώμα μας ώστε να μειώσει τη λυσσαλέα αντίστασή του στην απώλεια βάρους.

Μείνετε συντονισμένοι!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης

Φίλος και συνοδοιπόρος σας



No comments:

Post a Comment