5.8.19

Πως να διατηρήσετε ευκολότερα την απώλεια του βάρους σας!








Ρίξτε μια ματιά στα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:

Απώλεια βάρους: Το μυαλό θέλει,το σώμα αντιδρά...



Mε τα παρακάτω μέτρα μπορούμε να μειώσουμε την αντίδραση του σώματός μας στην απώλεια του βάρους και να την κάνουμε πιο ελεγχόμενη και διατηρήσιμη.

Να μειώσουμε στην ουσία το μέγεθος της προσαρμοστικής θερμογένεσης και τη μεταβολική αντιστάθμιση που επιβάλλει το σώμα στην ανεπιθύμητη γι αυτό αλλαγή.


Βάρη

Με την απώλεια σωματικού βάρους χάνουμε τόσο λίπος όσο και μυική μάζα. 

Επειδή η μυϊκή μάζα είναι μεταβολικά πιο ενεργή,αν μπορέσουμε να τη διατηρήσουμε θα καταφέρουμε να φρενάρουμε και τη  συνεπαγόμενη μείωση του μεταβολισμού μας.

Χρειαζόμαστε απελπισμένα βάρη!

Πολλοί αντίθετα στις περιόδους αυτές καταφεύγουν στην αερόβια με την ελπίδα να χάσουν περισσότερο βάρος και όντως χάνουν αλλά με πολύ βαρύ τίμημα για τη μυική τους μάζα.

Σε κάθε κιλό βάρους που φεύγει από πάνω τους τα 300 γραμμάρια είναι πολύτιμη μυική μάζα.

Ανάξια πληρωμή...

Αυτή η απώλεια μυϊκής μάζας μπορεί μέχρι και να μηδενιστεί αν η αερόβια αντικατασταθεί με βάρη, πράγμα πολύτιμο για τον βασικό μεταβολισμό.

Η αερόβια όντως καίει  θερμίδες αλλά μπορεί να μεγαλώσει την μεταβολική αντιστάθμιση που επιβάλλει το σώμα σαν μορφή αντίδρασης στην απώλεια  βάρους.


Πρωτεΐνη

Βοηθάει τα μέγιστα στη διατήρηση της μυικής μάζας και στο φρενάρισμα της μείωσης του μεταβολισμού σε περίοδο ολιθερμιδικής διατροφής.

Άρα σε τέτοιες περιόδους καλό είναι να αυξάνεται προσωρινά η πρωτεΐνη η οποία επιπρόσθετα αυξάνει  σημαντικά και το αίσθημα του κορεσμού.


Κυκλική λήψη θερμίδων

Κάθε 4-5 μέρες ολιγοθερμιδικής διατροφής να περνάτε μια μέρα στο επίπεδο συντήρησης για να αποκαθίστανται τα επίπεδα της λεπτίνης.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί  να χάσετε κιλά χωρις rebounds και κυρίως με σεβασμό στη σωματική σας σύνθεση.

Να μη γίνετε και σεις μέρος των στατιστικών!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





No comments:

Post a Comment