20.10.17

Τεστοστερόνη: Προσοχή στην πρωτεΐνη! (3)Ρίξτε μια ματιά στο προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Τεστοστερόνη: Αύξηση με φυσικές μεθόδους - διατροφή (2)3. Oι πιο κατάλληλοι υδατάνθρακες και το ελάχιστο ποσοστό ασφαλείας

Η έλλειψη υδατανθράκων μπορεί να έχει επιπτώσεις στην τεστοστερόνη και πολλοί που εμπλέκονται σε δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για μεγάλα χρονικά διαστήματα έχουν επιπτώσεις στα επίπεδα της τεστοστερόνης τους.

Ένα όριο που δείχνουν κάποιες μελέτες είναι το 30% για τη συνολική λήψη υδατανθράκων.

Ρίξτε όμως μια ματιά εδώ:Συνιστάται σαφώς σε όσους κάνουν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων και ιδιαίτερα σε όσους εμπλέκονται με κετογενικές δίαιτες να μη ξεπερνούν τις 4-6 εβδομάδες σε διάρκεια.

Καλύτεροι υδατάνθρακες είναι οι ανεπεξέργαστοι σύνθετοι με μια μεγάλη διχογνωμία για τις ποσότητες των φρούτων που είναι καλό να τρώμε.


4. Χρειάζεται επαρκής πρωτεΐνη μεν αλλά αντίθετα με τις συλλογικές πεποιθήσεις περί του θέματος η πολλή πρωτεΐνη ρίχνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης με τις τελευταίες έρευνες να δίνουν ένα ασφαλές max όριο λήψης τα 1.8gr/kg σωματικού βάρους. 


Δείτε εδώ δύο σχετικές έρευνες:
Η σύγχρονη αντίληψη είναι άλλωστε ότι ότι πάνω από την ποσότητα αυτή δεν έχουμε ιδιαίτερη αλλαγή τόσο σε δύναμη όσο και σε υπερτροφία.
Ας μείνει από εδώ ότι η πολύ πρωτεΐνη θα ρίξει τη τεστοστερόνη.


Η συνέχεια όμως στο 4ο μέρος του άρθρου.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/No comments:

Post a Comment