26.10.17

Τεστοστερόνη και αερόβια (7)Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 5ο μέρος αυτού του άρθρου

Τεστοστερόνη: Πως να κάνετε βάρη για περισσότερη τεστοστερόνη (6)Ας δούμε σήμερα τι σχέση έχει η αερόβια με τη τεστοστερόνη.

Σύμφωνα με τις παρακάτω μελέτες αυτοί που τρέχουν πολύ έχουν πρόβλημα με τα επίπεδα τεστοστερόνης και μάλιστα σοβαρό.

Kι αυτό ισχύει ακόμη και για τους elite αθλητές.Υπάρχει όμως μια μορφή αερόβιας που ανεβάζει τη τεστοστερόνη κι αυτή είναι η HIIT και κυρίως τα σπριντ.

Χρειάζονται σύντομες και εντατικές προπονήσεις.O καλύτερος τρόπος για να ανεβάσετε στο φουλ τις αναβολικές σας ορμόνες είναι 1-2 προπονήσεις με σπριντ την εβδομάδα όπως φαίνεται εδώ:Προσοχή με τα σπριντ όμως, κυρίως όσοι δεν έχετε σχετική εμπειρία!

Τα σπριντ είναι θαυματουργά αλλά και πολύ επικίνδυνα. 

Θα πρέπει να το πάτε πολύ γλυκά και σταδιακά και να κάνετε πολύ καλή προθέρμανση για να μη ταλαιπωρηθείτε από τραυματισμούς.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
6 comments:

 1. εχω την αισθηση οτι και τα swing με kettlebells κανουν την ιδια δουλεια...
  Ποια η αποψη σας

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μιλάμε για βάρη οπότε ισχύει ότι γράφω στο link στην αρχή του άρθρου.

   Delete
 2. Σε αλλά μέρη του μπλογκ τα σπριντ αναφέρεται ότι φτάνουν το αναεροβιο κατώφλι και είναι καλό για αύξηση της αυξητικής ορμόνης, μια έντονη άσκηση πχ κάνοντας χρήση του βάρους του σώματος αυξάνει την τεστοστερόνη ή πρέπει να φτάσει στο αναεροβιο κατώφλι όπως συμβαίνει για την αυξητική ορμόνη .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Η καλύτερη προπόνηση για τεστοστερόνη είναι τα βαριά βάρη. Δύσκολα μόνο με bodyweight training. Δεν χρειαζόμαστε εδώ αναερόβιο κατώφλι.

   Delete
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση και Θα πρέπει να συμφωνήσω,αλλά έχω μια απορία,αν κάνουμε ΗΙΙΤ με ασκήσεις του βάρους του σώματος δεν ανεβαίνει η τεστοστερόνη όπως λέει το άρθρο?

   Delete
  3. Ανεβαίνει ναι,ιδιαίτερα με ισομετρικές ασκήσεις.

   Delete