12.9.09

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ



Όσοι ασχολούμαστε συστηματικά με τη σωματική άσκηση απολαμβάνουμε ένα έξτρα μπόνους: έχουμε μικρότερες πιθανότητες να πληγούμε από άνοια και βέβαια από τη νόσο του Αλτσχάιμερ που είναι η κοινότερη μορφή της.


'Ολες οι σχετικές έρευνες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική σωματική άσκηση μπορεί να δράσει προληπτικά κατά της τρομακτικής αυτής νόσου.Η φύση των ερευνών είναι τέτοια που δεν μπορούμε να μιλάμε για αποδείξεις,μπορούμε όμως να μιλάμε για ισχυρότατες/αποχρώσες ενδείξεις.


Η σωματική, αερόβια άσκηση βελτιώνει την αντλητική ικανότητα της καρδιάς και συνεπώς και την αιμάτωση του εγκεφάλου.Ομοίως αυξάνει την ικανότητα πρόσληψης και χρήσης του οξυγόνου πράγμα επίσης θετικό για την λειτουργία του εγκεφάλου.Τέλος είναι τεκμηριωμένο ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.


Αν το δούμε κι αλλιώς η άσκηση είναι ευεργετική για την καρδιά, και ότι είναι καλό για την καρδιά είναι και για τον εγκέφαλο.


Δεν υπάρχουν στην ζωή πολλά χειρότερα πράγματα από το κενό και απλανές βλέμμα ενός πολυαγαπημένου προσώπου.Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της μητέρας μου που υπεραγαπούσα!!

Αξίζει λοιπόν κάθε δυνατή προσπάθεια που θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη της φοβερής αυτής ασθένειας-μάστιγας!!


Να είσθε υγιείς και να γυμνάζεσθε!


ΧρήστοςΣτρογγύλης



No comments:

Post a Comment