11.2.10

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΑΡΡΩΣΤΩΝ!Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο κάπνισμα οι Ελληνίδες,έχουν κερδίσει διεθνούς εμβέλειας αρνητική δημοσιότητα. Πολλές από αυτές δεν σταματούν ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης...

Από κοντά και οι άρρενες αν και κάποιοι άρχισαν να το κόβουν- μετά το κατεπείγον τελεσίγραφο από το γιατρό εννοείται.

Φανατικοί καπνιστές και πολλοί γιατροί μέσα στους οποίους ουκ ολίγοι πνευμονολόγοι... 

Να το σχολιάσω;


Ας πάμε και στη διατροφή. 

Μέσα σε λίγες δεκαετίες βρεθήκαμε από το ζενίθ στο ναδίρ. Η βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου μάλλον κακό μας έκανε μιας και υιοθετήσαμε τη συμπεριφορά αδαούς νεόπλουτου.

Ετοιματζίδικα φαγητά,πίτσες,γύροι,λουκάνικα και μπιφτέκια της κακιάς ώρας κάνουν θραύση! Οι ζώνες στενάζουν! Αχαρακτήριστη ανευθυνότητα προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.
Δραματική αύξηση των κρουσμάτων παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό αλλά και ανάμεσα στα άτυχα Ελληνάκια που τους έλαχαν τέτοιοι γονείς.Διαβήτης,καρδιακά νοσήματα,Αλτσχάιμερ,καρκίνοι,αρθροπάθειες και άλλες χρόνιες,εκφυλιστικές παθήσεις σαρώνουν το γενικό πληθυσμό φλερτάροντας με όλο και νεότερες ηλικίες. Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο!

- Μπες- βγες στα νοσοκομεία 

- Πολλαπλασιασμός των αναρρωτικών αδειών

- Καλπάζουσα υπερφαρμακία
- ....

Το αποτιμούμενο οικονομικό κόστος είναι ιλιγγιώδες και οι αρμόδιοι φορείς καθεύδουν μακαρίως.
Καμία οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία των ιθαγενών.

Να μη μιλήσω για το φιάσκο της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους γιατί όσο βαριά λόγια και να πω, 10 φορές βαρύτερα τους πρέπουν.

Θα ήθελα να μιλήσω και  για την αδήριτη ανάγκη για σωματική άσκηση αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες θα φάνταζε σαν extreme πολυτέλεια.

Αν σας εκφράζει αυτό το σύντομο κείμενο διαδώστε το ακόμη και ανυπόγραφο. Και ένα μυαλό να γυρίσει,κέρδος θα 'ναι.Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
No comments:

Post a Comment