11.4.10

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ/ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: ΠΕΣΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΟ καρκίνος του προστάτη ταλαιπωρεί πολλούς άνδρες και αρκετούς από αυτούς τους στέλνει πρόωρα στον τάφο. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα για τις γυναίκες με τον καρκίνο του μαστού.

Μπορούμε να τον προλάβουμε με κάποιες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε;

Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο,ουρανομήκες ΝΑΙ!


Πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και του μαστού

1. Tρώτε πολλά σταυρανθή λαχανικά και κυρίως μπρόκολα και κουνουπίδια. Για τους άντρες υπάρχει και το ισχυρό λυκοπένιο στις ντομάτες. Ο συνδυασμός μπρόκολου και ντομάτας είναι πανίσχυρος και γι αυτό προσπαθείτε να τα τρώτε μαζί.

2. Προσπαθείτε να προσλαμβάνετε το αντιοξειδωτικό σελήνιο μέσω της διατροφής σας.

Η πιο πλούσια φυσική πηγή είναι τα brazil nuts που θα τα βρείτε εύκολα στα καταστήματα ξηρών καρπών. Θα προτιμήσετε τα ωμά.
Μην το παρακάνετε όμως γιατί το σελήνιο σε υψηλές δόσεις είναι τοξικό και έχει πολλές παρενέργειες

6-8 nuts την ημέρα είναι αρκετά για να ...σεληνιασθείτε!

3. Εξυπακούεται ότι η η διατροφή σας πρέπει να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες γι αυτό σας συνιστώ να διαβάστε τις αναρτήσεις μου πάνω στο θέμα αυτό.

Πανίσχυρες αντιοξειδωτικές τροφές είναι - ανάμεσα σε άλλες - : ρόδια,κράνα,μύρτιλλα,αγκινάρες,μπρόκολα,μαύρα και μεξικάνικα φασόλια,μήλα,δαμάσκηνα,φράουλες,βατόμουρα κλπ

Αυτά πρέπει να βρίσκονται στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

4. Φροντίστε να έχετε καλά επίπεδα από τη βιταμίνη D.Σας συνιστώ να διαβάστε το πρόσφατό μου σχετικό άρθρο. H βιταμίνη D  παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αυτών των μορφών του καρκίνου!

Τέλος του 1ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment