1.10.10

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ; (3)Διαβάστε επίσης:


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ; (2)


Γράμμωση και θερμιδικό έλλειμμα

Όσο πιο επιθετικό είναι το θερμιδικό έλλειμμα τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος απώλειας μυϊκής μάζας κατά την περίοδο της γράμμωσης.

Ο κίνδυνος αυτός μεγαλώνει με ανεπαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης.

Αυτοί που έχουν χαμηλότερα ποσοστά λίπους είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κίνδυνο από τους υπέρβαρους και τους παχύσαρκους.

 Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί οι δεύτεροι έχουν μεγαλύτερα αποθέματα λίπους για να ξεφορτωθούν.

Θα σας πρότεινα να επιλέξετε ένα θερμιδικό έλλειμμα ανάμεσα στο 15% και στο 30% των θερμίδων συντήρησής σας. Για το πώς μπορείτε να υπολογίσετε τις θερμίδες αυτές θα σας βοηθούσε να ρίξτε μια ματιά εδώ:

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΑΣΌσο περισσότερο λίπος έχετε τόσο πιο επιθετικοί μπορείτε να γίνετε.

Εξυπακούεται ότι κάποιες από τις θερμίδες του θερμιδικού ελλείμματος θα καούν από τη σωματική άσκηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να γυμνάζεσθε κάπως περισσότερο και να τρώτε κάπως περισσότερο.

Προσέξτε καλά τις υπερβολές: πολύ μειωμένες θερμίδες σε συνδυασμό με έντονη άσκηση αντί να σας αλλάξουν το φυζίκ, θα σας αλλάξουν τα φώτα!

Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί έντονο καταβολισμό,στραπατσάρει το μεταβολισμό και κανιβαλίζει τη  μυϊκή μάζα.

Η άποψή μου είναι αν είστε ήδη fit να μην ξεπερνάτε το ένα κιλό απώλεια βάρους/εβδομάδα.

Στην επόμενη ανάρτηση θα τελειώσουμε με τα της πρωτεΐνης.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σαςhttps://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/2 comments:

  1. Χρήστο καλημέρα,αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι για να χάσω λίπος πρέπει να έχω ένα ήπιο θερμιδικό έλλειμμα που σημαίνει ότι πρέπει να χάσω υποχρεωτικά και βάρος;Δηλαδή αν είμαι 78 kg με 15% λίπος για να φτάσω στο 10% θα πρέπει να χάσω 3,2 kg βάρους και αυτό να είναι λίπος;

    ReplyDelete
  2. Χάνεις λίπος και μύες μαζί! Η αναλογία παίζει με τη διατροφή και την άσκηση με βάρη. Ο στόχος είναι να μεγιστοποιούμε την απώλεια σε λίπος διαφυλάσσοντας πολύτιμη μυική μάζα! Δεν γίνεται να μη χάσεις βάρος όταν πας σε γράμμωση!

    ReplyDelete