10.9.10

ΠΩΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ; ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΩΣΗ;











Κάψιμο λίπους: o υπέρτατος στόχος κάθε γυμναζόμενου που επιθυμεί να βελτιώσει τη σωματική του σύνθεση και να αποκτήσει την πολυπόθητη γράμμωση.

Πώς ακριβώς καίγεται το λίπος στο σώμα μας είναι το σημερινό μας θέμα. Η γνώση είναι δύναμη!

Το λίπος είναι ενέργεια για μελλοντική χρήση που αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα.

Αυτό που ήταν ζωή και ευλογία για τους μακρινούς μας προγόνους έχει γίνει κατάρα και νέμεση για το σύγχρονο άνθρωπο του δυτικού κόσμου που βλέπει τις δίπλες στην κοιλιά του να πολλαπλασιάζονται και να μεγαλώνουν.


Φαντασθείτε τα λιποκύτταρα μας σαν μπαλονάκια!

Όταν αποθηκεύουν πολύ λίπος φουσκώνουν ενώ γίνεται το αντίθετο όταν μέρος του λίπους που περιέχουν καίγεται.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα λιποκύτταρα δεν εξαφανίζονται όταν καίμε λίπος. Απλά συρρικνώνονται για να φουσκώσουν και πάλι εάν αυξηθεί το ποσοστό του σωματικού μας λίπους.

'Οταν τα λιποκύτταρά μας συρρικνωθούν επαρκώς έχουμε τη περίφημη γράμμωση που αποτελεί το μεγαλύτερο μύχιο πόθο όλων των ανδρών και των γυναικών που ποτίζουν με μαύρο ιδρώτα τα δάπεδα των γυμναστηρίων.

Αυτό δηλαδή που γίνεται είναι ότι το υποδόριο στρώμα του λίπους που πεισματικά κρύβει το καλοσμιλεμένο μυϊκό μας σύστημα λεπταίνει επιτρέποντας του να φανεί στο προσκήνιο.


Στο επόμενο θα δούμε πως ακριβώς γίνεται το κάψιμο του λίπους σε κυτταρικό επίπεδο.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας







7 comments:

  1. geia soy xristo gia kapsimo gia lipos 4 misawra th bdomada me 5 lepta zestama kai 8 10 sprit ana misawro einai kala? mazi me pente exi proponisis me barh tha kanw kati?me to problima lipoys sth kilia?edw kai 2 mhnes kanw mono barh 5 6 proponisis th bdomada exo dei apotelesmata alla sto lipos ths koilias sxedon tipota.exw ena pososto lipoys peripoy 16% perimenw apanthsh soy xrhsto..

    ReplyDelete
  2. Τα σπριντ θα κάνουν τη διαφορά σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή πάντα!

    ReplyDelete
  3. ναι μεν τα λιποκυτταρα φουσκωνουν/ξεφουσκωνουν οπως λες,αλλα δυστυχως ο αριθμος αυτων δημιουργειται κατα στην εφηβεια,οποτε οσοι δεν προσεχαν πιτσιρακαδες θα χουν μεγαλυτερο ζορι στο να αποκτησουν και να διατηρησουν μια σχετικη γραμμωση.

    ReplyDelete
  4. Από πιτσιρικάς ήμουν μέσα στα σπορ. Από το 2009 έκανα πολύ έντονη ποδηλασία, με αποτέλεσμα να στεγνώσω, αλλά και να χάσω μύες με αποτέλεσμα να "μαζέψω"... 1.80 ύψος, 30 χρονών και 72 κιλά... Λόγω προσωπικών θεμάτων έκοψα τα πάντα...
    Αποτέλεσμα για πρώτη φορά στη ζωή μου, να δω τη ζυγαριά να χτυπάει 94 κιλά μέσα σε 11 μήνες. Πλέον, θέλω να χάσω, να βρω τον εαυτό μου, πιστεύω πως οι μύες έχουν μνήμη, αλλά θέλω δουλειά. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω την κοιλιά μου να ...πλανάται.

    Χρήστο σε ευχαριστώ, γιατί το blog σου είναι κατατοπιστικότατο και εποικοδομητικό. Θα ακολουθήσω αυτά που λες -δυσκολεύομαι στο θέμα διατροφή- και θα κάνω ταμείο στο τέλος του χρόνου. Είμαι πλέον 34 και 87 κιλά, λόγω του ότι στη διατροφή μου έβαλα πολύ από ψάρι -λόγω μετάθεσης σε παραμεθόριο νησάκι...

    Κούρσα ποδήλατο επ'ώμου, αναβάσεις με ένταση και ασκήσεις με το βάρος μου για μυική τόνωση και ο Θεός βοηθός...

    Είσαι έμπνευση...

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστώ φίλε! Θα βρεις εύκολα το δρόμο σου!

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα Χρήστο!!είμαι 29 χρονών με ύψος 1.82 και κιλά 92..προσπαθώ να χάσω κιλά κάνοντας διαλλειμματική άσκηση και διατροφή και δεν βλέπω αποτέλεσμα!!σπριντακια τις πιο πολλες φορες..ποσα κιλα πρπεπει να χάσω για να ειμαι στα φυσιολογικα και περα απο αυτο οταν κανω εντατικο τρεξιμο με πονανε τα καλαμια και δεν ξερω τον λογο ενω στο περπατημα καθολου!!περιμενω απαντηση σου Χρηστο..

    ReplyDelete
  7. Προσάρμοσε την άσκηση στα δεδομένα και στις δυνατότητές σου! Τα κιλά σου μπορεί να είναι πολλά ή όχι ανάλογα με το μυικό σου σύστημα! Έχω τα ίδιο βάρος και ύψος και κάθε άλλο παρά πολλά φαίνονται τα κιλά επάνω μου! Αλλά γι ένα μη μυώδη άνθρωπο 83-84 κιλά θα ήταν καλύτερα!

    ReplyDelete