7.10.19

Το κοινό σημείο επαφής όσων ελέγχουν άνετα το βάρος τους





Τρόποι για να χάσει κανείς κιλά υπάρχουν πάρα πολλοί,περισσότεροι και από παντοειδή,ελκυστικά αρτοποιήματα που κοσμούν τις βιτρίνες των αναρίθμητων αρτοζαχαροπλαστείων ανά την ελληνική επικράτεια.

Απειράριθμες δίαιτες,αμέτρητα πρωτόκολλα άσκησης.

Το βασικό είναι βρει κανείς έναν τρόπο για να αθλείται - να κινείται γενικώς - που να του αρέσει και να μπορεί να τον χρησιμοποιεί σε συστηματική βάση χωρίς να γογγύζει,χωρίς να τον αντιμετωπίζει σαν αναγκαίο δεινό και δοκιμασία.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει διατηρησιμότητα.

Κι αφού κανείς βρει αυτό που του ταιριάζει και τον κινητοποιεί είναι θέμα χρόνου να υιοθετήσει μια υποστηρικτική του τρόπου ζωής του διατροφή.

Γιατί όταν ρίχνεις ιδρώτα, μαθαίνεις να τον σέβεσαι και να τον τιμάς.

Σκέφτεσαι πολύ περισσότερο τι θα βάλεις στο στόμα σου.


Είναι ατελέσφορο να ψάχνει κανείς τη λύση στη διατροφή. 

Και γιατί δεν μπορεί να έχει συνέχεια και συνέπεια και προφανώς γιατί αφήνει να του διαφύγουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της άσκησης που είναι πολύ πιο σημαντικά από το κάψιμο θερμίδων.


Με δυο λόγια:

Βρείτε τι σας αρέσει,τι σας εμπνέει.

Μπορεί να είναι yoga,pilates,kick boxing,spinning,καράτε,βάρη,τρέξιμο,βάδισμα,κολύμπι,crossfit,bodyweight training,οτιδήποτε.

Mάθετε να το εξασκείτε σωστά και συστηματικά.

Αφήστε το να σας οδηγήσει στις σωστές διατροφικές ατραπούς.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

4 comments:

  1. Chris,

    με σκοπό την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού και δεδομένου ότι προπόνηση κάνω το απόγευμα (18:30), πέραν της προπόνησης που κάνω (3 φορές βάρη κ 3 φορές τρέξιμο στο 75% / βδομάδα), σκέφτομαι να κάνω καθημερινό περπάτημα το πρωί για περίπου 20 λεπτά, με τέμπο περίπου 5,5-6 χιλιόμετρα ανά ώρα (περίπου 117 παλμοί / λεπτό).

    Πιστεύω ότι είναι αρκετό να θέσει σε ενεργοποίηση τον -από τον λήθαργο- μεταβολισμό. Όχι κάτι φοβερό, αλλά σίγουρα απτό. Τί λες περί αυτού;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάθε μορφή άσκησης έχει θετική συνεισφορά στον μεταβολισμό. Αν θέλεις κάτι δραστικό δοκίμασε 1-2 έντονες προπονήσεις όπως σπριντ ή μεταβολικά βάρη.

      Delete
  2. Γεια σου Χρήστο,
    θα ήθελα την δική σου κρίση στα εξής:

    α) θεωρώ ότι body recomposition μπορεί να γίνεται με απτά αποτελέσματα έως ότου πέσει το ποσοστό λίπους γύρω στο 22-25%, τη στιγμή που αφορά έναν ασκούμενο 38 ετών, με πολύχρονη απραξία από τα βάρη και με άνω του μέσου όρου ανάπτυξη κυρίως σε πόδια και πλάτη (70% του σώματος ουσιαστικά). Έχω αναθεωρήσει την άποψη ότι χάσιμο λίπους και ανάπτυξη μάζας αφορά μόνο τους πρώτους μήνες άσκησης με αντιστάσεις.

    β) θεωρείς καλή εναλλακτική των σκουώτ και των προβολών, την άσκηση Single leg squat, η οποία γίνεται με το πίσω πόδι να πατάει στο έδαφος κ όχι ανυψωμένο (σαν να έχω κάνει βήμα εμπρός για προβολές). Νομίζω πιάνει καλά τους μηριαίους δικεφάλους (είχα πάθει θλάση και στις δυο πλευρές στη χαμηλή μοίρα του πλατύ ραχιαίου και θέλω να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες επανατραυματισμού)

    Σε ευχαριστώ

    ReplyDelete
  3. Body recomposition μπορεί να γίνει σε κάθε φάση,έχω γράψει μια σειρά άρθρων γι αυτό.
    Δεν έχω αντίρρηση για την άσκηση που λες - split squats - και γενικά μου αρέσουν οι μονόπλευρες ασκήσεις αλλά και ο πλουραλισμός.

    ReplyDelete