31.10.19

Λίπη: Τι τρώω συχνά,τι αποφεύγω δια ροπάλου...





Δείτε τα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:



Υδατάνθρακες: : Τι τρώω συχνά,τι αποφεύγω δια ροπάλου...




Και πάμε και στα λίπη!


1. Λίπη που μπορούν να τρώνε συχνά οι υγιείς άνθρωποι

- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (top επιλογή)

- κρόκοι αυγών

- αβοκάντο

- ελιές

-λιπαρά ψάρια,όχι από ιχθυοκαλλιέργειες

- ωμοί ξηροί καρποί - και πάστες τους -  και σπόροι


2. Λίπη που μπορούμε να τρώμε πού και πού

- ραφιναρισμένο ελαιόλαδο

- σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 80%

- φέτα

- φιστικοβούτυρο

- κορεσμένα λίπη



3. Λίπη που πρέπει να αποφεύγουμε

- κατεργασμένα τυριά

- ότι περιέχει υδρογονωμένα λίπη

- σπορέλαια διάφορα: frying oils,βαμβακέλαια,αραβοσιτέλαια,κραμβέλαια,ηλιέλαια,σογιέλαια κλπ

- λουκάνικα,μπέικον και συναφή

- μαργαρίνες

- dressings του εμπορίου


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



No comments:

Post a Comment