19.2.10

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ







Διαβάστε επίσης:

Mεταπροπονητική διατροφή/μεταπροπονητικό γεύμα.

 
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 
Σε μια τυπική περίπτωση έχουμε δει ότι πρέπει να αποφεύγουμε το γρήγορο ανέβασμα του σακχάρου γιατί προκαλεί υπερέκκριση ινσουλίνης  και ο μεταβολισμός γυρίζει στη λειτουργία "αποθήκευση λίπους".
 
'Ομως η χρονική περίοδος που ακολουθεί ένα πρόγραμμα άσκησης με βάρη δεν είναι καθόλου τυπική. Είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για να ταΐσουμε τα πεινασμένα μυϊκά μας κύτταρα με αμινοξέα και γλυκογόνο για να σταματήσει η κατάσταση καταβολισμού και να αρχίσει άμεσα η επιδιόρθωση των μικροτραυματισμένων μυϊκών μας ιστών.
 
Δηλαδή κατά τη διάρκεια της άσκησης καταστρέφουμε το μυϊκό μας σύστημα για να το χτίσουμε μετά πιο δυνατό με τα κατάλληλα δομικά στοιχεία και βέβαια με επαρκή ξεκούραση.
 
Κατάλληλες φυσικές τροφές σαν μεταπροπονητική διατροφή μετά τα βάρη είναι οι φυσικοί υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη - όπως οι μπανάνες- και πηγές πρωτεΐνης όπως στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
 
Η καλύτερη επιλογή σε γρήγορη πρωτεΐνη είναι αυτή που προέρχεται από ορρό γάλακτος (η γνωστή whey protein). Αλλά είναι θέμα το να βρεις το κατάλληλο προϊόν!
 
Για τον κατάλληλο χρόνο λήψης της τροφής αλλά και για τις ποσότητες συμβουλευτείτε το πρώτο link.
 
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment