11.4.10

ΟΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ







Για τη διαλειμματική άσκηση έχω γράψει εδώ:

ΚΑΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Πρόκειται για μια μέθοδο εκγύμνασης που εφαρμόζουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές. Την έχω υιοθετήσει εδώ και μια διετία και είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί αποτελεί άριστη επένδυση για τον περιορισμένο χρόνο μου.

Μπορεί να εφαρμοσθεί στο τρέξιμο,στα βάρη, στο διάδρομο ή στο ποδήλατο,πρακτικά παντού.
 Η διαλειμματική άσκηση μας επιτρέπει να γυμναζόμαστε για περισσότερο χρόνο σε πολύ υψηλές καρδιακές συχνότητες,πράγμα που αποτελεί την πεμπτουσία της άσκησης για έναν υγιή άνθρωπο.

Να θυμάστε:

Η ουσιαστική σωματική μεταμόρφωση, η γράμμωση και η εξαιρετική φυσική κατάσταση έχουν ιδιαίτερα στενή σχέση με την ένταση στην άσκηση.

Θα γνωρίζετε ίσως άτομα που επισκέπτονται τα γυμναστήρια με θαυμαστή συνέπεια αλλά παραμένουν για χρόνια - σωματικά - οι ίδιοι.

Ε, αυτό οφείλεται στον τρόπο που γυμνάζονται. Άνευρα,ήπια και πληκτικά. Ο χρόνος άσκησης δεν βοηθάει όπως βοηθάει η ένταση.

Πόση ώρα να γυμνάζομαι;

Tο κύριο μέρος της άσκησης να μην ξεπερνά τα 20'. Εδώ προσθέστε άλλα 10-15' για προθέρμανση και αποθεραπεία.

Ποια είναι η αποτελεσματικότερη μορφή διαλειμματικής άσκησης;

Μακράν καλύτερα είναι τα σπριντ σε ανηφόρα που περιγράφονται αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση. Είναι απαραίτητα αν θέλετε να περάσετε σε άλλα επίπεδα.

Σας εφιστώ την προσοχή:

Αν είστε ασυνήθιστοι προχωρήστε σταδιακά και με σύνεση για να αποφύγετε τραυματισμούς και πισωγυρίσματα!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


7 comments:

  1. Τι γνώμη έχεις για τα κωπηλάτικά εργόμετρα? Το χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σχεδόν σε όλους τους μύες. Αλλά ήμουν ήδη σε σχετικά καλή φυσική κατάσταση όταν το ξεκίνησα και έτσι θα ήθελα να ξέρω αν ενδείκνυται για αρχάριους..
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  2. Είναι δυνατόν να έχει κανείς αρνητική γνώμη. Συνδυασμός αερόβιας κι ενδυνάμωσης!

    ReplyDelete
  3. Χρήστο, δυστυχώς είμαι 45 χρονων 1,75 και έφτασα τα 130 κιλά. Μπορείς να με συμβουλευσεις τι Γυμναστική να κάνω, πόση συνολική διάρκεια και τι μεταπρονητικο γεύμα να κάνω; Οπότε προσπαθώ για διαλλειματικη προπόνηση παθαινω κάτι... Ξέρω ότι είμαι έξω ΑΠΟ το προφίλ των ανθρώπων που συμβουλευεις, αλλα ελπίζω ότι μπορώ να επανέλθω... Σε ευχαριστώ...

    ReplyDelete
  4. Επίσης αν μπορείς συμβουλεψε και ανθρώπους που ουσιαστικά έχουν μεγάλη αποχή ΑΠΟ τον αθλητισμό και δεν ξέρουν με την επιβάρυνση κιλων που έχουν, πως να επανέλθουν χωρίς τραυματισμούς που τους πηγαίνουν πίσω...

    ReplyDelete
  5. Προς το παρόν πάνε με βάδισμα και βάρη μέχρι να πέσεις στα 110 κιλά για να αρχίσεις τρέξιμο! Κόψε τελείως ότι περιέχει ζάχαρη και αλεύρι κι από υγρά πίνε μόνο νερό! Διάβασε και το τελευταίο άρθρο για τους ενδόμορφους!
    Στο μέλλον θα ασχοληθώ και με τους τελείως αρχάριους!

    ReplyDelete
  6. Χρήστο καλησπέρα ,τι γνώμη έχεις για το crossfit ή το Trx ?????

    ReplyDelete
  7. Πολύ καλές μορφές άσκησης και οι δύο!

    ReplyDelete