18.12.09

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ








Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε μάθει πως να υπολογίζουμε με μεγάλη προσέγγιση την συνολική ημερήσια ενεργειακή μας δαπάνη που δεν είναι τίποτε άλλο από το το συνολικό αριθμό των θερμίδων που το σώμα μας καίει μέσα σε 24 ώρες:

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΑΣ
 
Tώρα θα δούμε πως θα πρέπει να υπολογίζουμε τις θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνουμε ώστε να προκύψει χάσιμο βάρους.
 
Συνιστάται μια μείωση κοντά στο 15-20% της συνολικής ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης που είναι απαραίτητη για τη συντήρηση του ήδη υπάρχοντος βάρους για να έχουμε όπτιμουμ αποτελέσματα.

Μικρότερα ποσοστά θα έκαναν αρκετά αργή τη διαδικασία απώλειας βάρους ενώ μεγαλύτερα θα ενεργοποιούσαν τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας με άμεση συνέπεια τη μείωση του βασικού μεταβολικού ρυθμού μας.
 
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει οι προσλαμβανόμενες θερμίδες να είναι κάτω από τις 1200 για τις γυναίκες και τις 1800 για τους άνδρες.Αυτό σαν μια γενική οδηγία.
 
Άλλη μια ντιρεκτίβα είναι η μείωση των θερμίδων να μην ξεπερνά τις 1000 σε σχέση με τις θερμίδες συντήρησης ή με άλλα λόγια σε σχέση με την συνολική ημερήσια ενεργειακή  δαπάνη.
 
Θα σας βοηθούσε ίσως αν ρίχνατε μια ματιά εδώ:
 
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
 
Θα σας συμβούλευα να αναπροσαρμόζετε  τις θερμίδες σας κατά τακτά χρονικά διαστήματα και πάντα σε σχέση με την πρόοδό σας
 
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




18 comments:

  1. Καλημερα Χρηστο μια ερωτηση εχω μονο... Οι λυποδιαλιτες σε χαπια κανουν δουλεια η τσαμπα τα παιρνω; Ευχαριστω!

    ReplyDelete
  2. kalhmera xrhsto kai filoi !! h boh8eia sou einai polutimh.. euxaristoume file!!

    ReplyDelete
  3. σοσ!!!
    αν καποιου το bmi εχει αγγιξει το θεο, πως μπορει να υπολογισει τις θερμιδες συντηρησης δεδομενου οτι οι γνωστες εξισωσεις υπερτιμουν τις θερμιδες συντηρησης του; επισης ο ανθρωπος αυτος σιγα μην παει για λιπομετρηση... αρα δε θα μπορει να χρησιμοποιησει ουτε τις εξισωσεις που κανουν διαχωρισμο μυικης μαζας απο λιπωδη ιστο.
    τι προτεινετε?? οταν εχει bmi 30, 35, 40? καμια πατεντα ωστε να μη χανεται?

    ReplyDelete
  4. Υπάρχουν φόρμουλες αλλά πρέπει να υπάρχει λιπομέτρηση! Μια καλή περίπτωση είναι αυτή:

    http://www.burnthefatinnercircle.com/members/400.cfm

    ReplyDelete
  5. Καταρχην συγχαρητηρια για τη σελιδα,ειναι πολύ χρησιμα ολα!
    To λινκ για ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ παρουσιαζει καποιο προβλημα, θα μπορουσε να διορθωθει? Ευχαριστω!

    ReplyDelete
  6. Πρέπει να είναι οκ τώρα!

    ReplyDelete
  7. Γεια Χρηστο! θελω να χασω κοιλιακο λιπος,στο υπολοιπο σωμα ειμαι ενταξει..αλλα δε θελω να χασω κιλα..ειμαι 1,70,65κιλα..Οποτε χρειαζεται να μειωσω τις ημερησιες θερμιδες??

    ReplyDelete
  8. Σαφώς ναι αλλά κυρίως να κάνεις κάποια καλή άσκηση! Το πιο αποτελεσματικό για το λίπος της κοιλιάς έχω βρει ότι είναι τα σπριντ!

    ReplyDelete
  9. Ακριβως! ξεκινησα σπριντ με jogging εναλλαξ,διατροφη με 15% μειωμενες θερμιδες, και εβαλα σε χωριστες μερες βαρη με αεροβια! Ψαχνω ομως κατι και δε το βρισκω πουθενα(λιγο ασχετο),μπιφτεκι με κιμα αναμεικτο,τι πρωτ,υδατ,λιπη εχει? το εχω στη διατροφη μου αλλα δεν ξερω αν ειναι ωφελιμο!??

    ReplyDelete
  10. Ρίξε μια ματιά εδώ:

    http://caloriecount.about.com/tag/food/burger

    Eγώ πάντως τρώω σπάνια!

    ReplyDelete
  11. συγχαρητηρια για το blog. μια ερωτηση ασχετη με την αναρτηση. δεδομενου οτι προτιμας τις συνδυαστικες ασκησεις.οταν κανω μονο ποδια κανω σκουωτ με 6κιλα η8κιλα. εαν κανω σκουωτ με πιεσεις ωμων ή δικεφαλους θα κανω με 4κιλα. για πες..τι ειναι καλυτερο΄?ειμαι 45 σε καλη φυσικη κατασταση (μπορω να κανω HIIT)και μπορω να διαθετω απο 30-60λ τη μερα.σπλιτ ή συνδυαστικες για μενα? καλημερα.

    ReplyDelete
  12. Καλύτερο είναι να κάνεις απ' όλα,δηλαδή ο πλουραλισμός!

    ReplyDelete
  13. φίλε είναι σπουδαία τα άρθρα σου.. να σαι καλά...
    εγώ τρέχω μεγάλες αποστάσεις.. τρέχω περίπου 40-50-60 χλμ τη βδομάδα ανάλογα με την περίοδο κ τους αγώνες. Κάνω κ interval, τεμπο κ Long run τα σαββατοκύριακα. Σε περιόδους αγώνων βουνού τρέχω και στο βουνό με ανηφόρες κλπ.. Επίσης μια ή δύο φορές την βδομάδα κάνω γυμναστική ως επί το πλείστων με trχ, μπάλα, βάρη, ασκήσεις κορμού κλπ.. αυτό που δεν φεύγει με τίποτα είναι το κοιλιακό λίπος.. εννοείτε ότι τρώω σχεδόν προσεκτικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δύο κάστρα απομένουν να πάρεις: διαλειμματική νηστεία και σπριντ

      Delete
  14. Καλημέρα Χρίστο..σπρίντ κάνω.. σήμερα έκανα 5 χλμ με αυξανόμενο τέμπο.. δλδ ξεκινησα 5'10''/χλμ κ αύξανα 10'' ανα χλμ με το τελευταίο 4'25''/χλμ.. μετά καπάκι 10χ200μ με ρυθμό 3'20''/χλμ δλδ περίπου 40'' το κάθε 200ρι.. η διαλειμματική νηστεία τί είναι?

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://totalfitness-christos.blogspot.com/2016/08/dialimmatiki-nistia-ofeli-efarmoges-simia-prosoxis-1.html

      Delete