24.4.10

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΩΣΗ(4)









Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΩΣΗ(3): ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΟΧΙ


Και περνάμε σήμερα στην απόλυτη διατροφή για γράμμωση:


1. Τα ψάρια

Άγρια ψάρια και όχι καλλιεργημένα. Δεν τίθεται οικονομικό θέμα μιας και το καλύτερο απ' όλα είναι η ταπεινή και καταφρονεμένη σαρδέλα ( στους 45άρηδες και πάνω θα θύμισα λίγο Ξανθόπουλο!).

Αποφεύγετε τα μεγάλα ψάρια που δέχονται τη σωρευτική επίδραση του υδραργύρου και άλλων βαρέων μετάλλων και επιμολυντικών ουσιών. Μείνετε μακριά από καρχαριοειδή,ξιφία και τα περισσότερα είδη τόννου.

2. Στήθη και άπαχα μέρη από κοτόπουλο ή γαλοπούλα (βιολογικά αν ευκολύνεστε).

3. Αυγά (μόνο βιολογικά)

Μπορείτε να τρώτε έως και τρία ολόκληρα την ημέρα.

Μην ξεχνάτε ότι ο κρόκος του αυγού είναι από τις πιο πολύτιμες τροφές και ότι η
δαιμονοποίησή του λόγω του υποτιθέμενου κινδύνου από χοληστερόλη είναι 100% αβάσιμη και αστήρικτη.

Όμως μείνετε στα 2-3 αυγά και αν φάτε παραπάνω περιοριστείτε στο ασπράδι τους. Προσωπικά τρώω 3 ολόκληρα αυγά χωρίς κανένα πρόβλημα με χοληστερόλη. 
Αποδίδω στα αυγά και στις σαρδέλες το μεγαλύτερο μερίδιο για την άριστη υγεία μου και τα υψηλά επίπεδα της ενέργειάς μου.

4. Ινώδη λαχανικά : μπρόκολα,τομάτες(τεχνικά φρούτο),πιπεριές,σπανάκι,κουνουπίδια,λάχανα,μαρούλια κλπ..
 Θα χρειασθείτε τις ίνες τους και την αντιοξειδωτική τους ασπίδα.

5. Φρούτα. Με σχετική φειδώ, ιδιαίτερα τα πιο πλούσια σε φρουκτόζη.
Παχαίνουν τα φρούτα;
Kαι με το παραπάνω εάν τρώμε πολλά. Η πλεονάζουσα φρουκτόζη γίνεται μια χαρά λίπος!

6. Το άσπρο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και αν είναι δυνατόν με προβιοτικά. Με φειδώ γάλα, τυριά,κασέρια,βούτυρα κλπ. Ναι στο κεφίρ.

7. Mονοακόρεστα και ωμέγα-3 λιπαρά: ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους,αβοκάντο,εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο,μικρά λιπαρά ψάρια.

8. Από αμυλώδεις υδατάνθρακες: λίγο πολύσπορο ψωμί ολικής,λίγες πατάτες, γλυκοπατάτες,καστανό ρύζι,λίγα ζυμαρικά ολικής, φακές,σκούρα φασόλια,νιφάδες βρώμης.

Κι αφού τελειώσαμε με την απόλυτη διατροφή για γράμμωση, στο επόμενο θα εστιάσουμε στην πρωτεΐνη.


Έως τότε:



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


39 comments:

  1. Και καποιος που νηστευει τι θα τρωει??

    ReplyDelete
  2. Κάποιος που νηστεύει δεν θα πάει για γράμμωση! Θα το κάνει σε φάση μη νηστείας!

    ReplyDelete
  3. μπορεις να ποσταρεις προγραμα διατροφης?μια εβδομαδας ασ πουμε..

    ReplyDelete
  4. Οι σαρδέλες πως προτείνεις να είναι μεγειρεμένες;Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  5. Βαγγέλη όχι! Δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες!

    Σαρδέλες τρώω από κονσέρβα. Αν μπορούσα θα έτρωγα ψητές ή σαχανάκι.

    ReplyDelete
  6. αποκλειεται δηλαδή να κανεις γράμμωση με χορτοφαγική διατροφή??

    ReplyDelete
  7. Kαθόλου δεν αποκλείεται!

    ReplyDelete
  8. οπότε σε περίπτωση χορτοφαγικής διατροφής τι τρως?

    ReplyDelete
  9. Mia gnwsth mou diatrofologos mou proteine na trww lipara froyta to vradu(avocado bananes klp)..mias k prospathw na parw 3 vrwmokila k den borw....ti les...?

    ReplyDelete
  10. Giati proteineis na meinoume makria apo ton tono efoson exei ipsila pososta prwteinis kai einai gnwsto pws epitrepetai kata ti diarkeia diatrofis??

    ReplyDelete
  11. Ναι στα λιπαρά φρούτα!

    Ο τόννος με προσοχή γιατί είναι πολύ επιβαρυμένος με υδράργυρο!

    ReplyDelete
  12. Ποια η γνωμη σου για τις ρυζογκοφρετες κ τις καλαμπογκοφρετες??

    ReplyDelete
  13. οι ρυζογκοφρέτες απ'ότι ξέρω έχουν πάρα πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. για μένα δηλαδή δεν είναι καλή επιλογή..Κατερίνα

    ReplyDelete
  14. Άκρως αρνητική φίλε! Στρέψου σε φυσικές ανεπεξέργαστες τροφές!

    ReplyDelete
  15. Gt oxi sto boutyro?Exw akousei oti kanei kalo egw panta to prwi me ta auga mou kai ta amygdala kai to frouto mou panta paizw ligo voutyraki grassfed mazi me cayenne pepper

    ReplyDelete
  16. Πολύ καλά κάνεις! Λίγο είναι καλό και μάλιστα απείρως καλύτερο από τις μαργαρίνες που πασάρονται ως καλύτερες επιλογές!

    ReplyDelete
  17. οσων αφορα το μαυρο ψωμι,ποσο πιστευεις οτι πρεπει να τρωμε σε μια μερα??σε φαση γραμμωσης παντα!

    ReplyDelete
  18. Μικρές ποσότητες! 1 φέτα το πολύ 2 ημερησίως!

    ReplyDelete
  19. Σαρδέλες σε κονσέρβα; Τόσα γράφονται για την αποφυγή τροφών σε κονσέρβα.. Λάθος;

    ReplyDelete
  20. Χρήστο όταν λες μείνετε μακριά από περισσότερα είδη τόνου, ποία να προτιμάμε;

    ReplyDelete
  21. Aν μπορείς να ετοιμάζεις μόνος τις σαρδέλες είναι καλύτερα σίγουρα. Αλλά γενικά είναι ασφαλείς οι κονσέρβες με μόνο τον κίνδυνο από BPA.

    Όσο πιο μικροί οι τόννοι τόσο καλύτερα από πλευράς βαρέων μετάλλων οπότε η ποικιλία skipjack είναι προτιμότερη από yellowfin και albacore.

    ReplyDelete
  22. σχετικα με τις σαρδελες απο κονσερβα που ειναι απο μεσογειο (αρ.περιοχης στην κονσερβα) αυτες ειναι ενταξει??γιατι ειναι και πεντανοστιμες οι ρημαδες!!!

    ReplyDelete
  23. Τέτοιες τρώω αλλά προτιμάω Αιγαίου σε ελαιόλαδο!

    ReplyDelete
  24. Δουλεύω 8-16 κ δεν υπάρχει δυνατότητα για γεύμα
    Μπορείς να προτεινεις κάποια σνακ ;;

    ReplyDelete
  25. Πρώτα απ' όλα μπορείς να κουβαλάς το φαγητό σου σε τάπερ. Από σνακ: γιαούρτι η κεφίρ,φρούτα,ωμούς ξηρούς καρπούς,αυγά βρασμένα κλπ.

    ReplyDelete
  26. Γεια σου Χρηστο.!

    Γιατι λιγες πατατες??

    Εγω ξερω οτι για τα τελευταια σταδια τις γραμμωσης για να στεγνωσεις τρως πατατες αντι για ρυζι

    ReplyDelete
  27. Γενικά περικόπτεις τους αμυλώδεις υδατάνθρακες γιατί προξενούν την μεγαλύτερη κατακράτηση νερού!

    ReplyDelete
  28. Ευχαριστώ άγνωστε φίλε!

    ReplyDelete
  29. Από αβγά γιατί ΜΟΝΟ βιολογικά? Τα συμβατικά είναι βλαβερά?

    ReplyDelete
  30. Ναι,όπως και τα συμβατικά κοτόπουλα! Αν μπορείς να διαθέσεις χρήματα,να παίρνεις βιολογικά αυυγά!

    ReplyDelete
  31. Καλημέρα Χρήστο. Εχω παρατηρήσει τελευταια οτι ενώ ασκούμε συστηματικά και τρώω καθαρά στο 80-85%, δεν χάνω λίπος. (102kg & 25% λίπος). Θεωρώ οτι τα λάθος μου ειναι στις ποσότητες. Γενικά υπάρχει κάποιος μπούσουλας πάνω σε αυτό;

    ReplyDelete
  32. Να ελέγχεις τις θερμίδες σου,απλά πράγματα. Και 100% καθαρά να τρως,οι περίσσιες θερμίδες θα γίνουν λίπος!

    ReplyDelete
  33. καλημερα στην ποιο σωστη αποψη σχετικα με την σωστη διατροφη.οι σαρδελες αφου φιλεταριστουν σκεπαζονται με ξυδι 2 με 3 ωρες μετα σε λαδοξυδο σκορδο και μια πρεζα αλατι.στο ψυγειο κρατουν μια βδομαδα.

    ReplyDelete
  34. Οσον αφορα στο μαγειρεμα, στη λαδοκολλα με ελαχιστο λαδι (που το απλωνεις με το χερι, τοσο λιγο) και λιγο αλατακι, γινονται σ ενα τεταρτο απλα πεντανοστιμες!!! Ποιος τοννος..... ;)

    ReplyDelete
  35. Χρήστο αν τρώμε αυγά ελευθέρας βοσκης και όχι βιολογικά υπάρχει πρόβλημα?

    ReplyDelete