27.9.18

Γιατί κεφίρ; (2)








Δείτε το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Γιατί κεφίρ;



4. Κατά των λοιμώξεων λόγω των μοναδικών γαλακτοβάκιλλων που περιέχει αλλά και του υδατάνθρακα Kefiran:



Eχει βρεθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη βλαβερών βακτηριδίων όπως των E. coli,σαλμονέλας, ελικοβακτηριδίου του πυλωρού κλπ.


5. Πολύ καλό κατά της οστεοπόρωσης γιατί εκτός από το ασβέστιο περιέχει βιταμίνη K2 δηλαδή ένα συνδυασμό από μενακινόνες που παίζει κομβικό ρόλο στον μεταβολισμό του ασβεστίου:

Vitamin K and the prevention of fractures



6. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για αντικαρκινική δράση:





7. Τέλος το κεφίρ από μελέτες σε τρωκτικά φαίνεται ότι καταστέλλει φλεγμονώδεις καταστάσεις που σχετίζονται με διάφορα είδη αλλεργιών και άσθματος.

Προτιμήστε το κεφiρ από κατσικίσιο γάλα και αν είναι δυνατόν από βιολογικό. Αποφύγετε τα συνηθισμένα κεφίρ από αγελαδινό γάλα των food factories.

Αν θελήσετε, μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι. 
Είναι μια απλή διαδικασία και τη συνταγή θα τη βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο.


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/















2 comments:

  1. Χρήστο καλημέρα. Από γαλακτοκομικά τρώω γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό με πέτσα. Μια σύγκριση με το κεφίρ που περιγράφεις;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλές επιλογές και οι δύο με ελαφρύ προβάδισμα στο κεφίρ.

      Delete