26.9.18

Γιατί κεφίρ;






To κεφίρ είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με την προσθήκη κάποια καλλιέργειας ζυμομυκήτων και  ωφέλιμων βακτηρίων.

Στη γεύση μοιάζει με ρευστό γιαούρτι αλλά σε πιο ντελικάτη εκδοχή.

Mπορούμε εύκολα να το παρασκευάζουμε μόνοι μας στο σπίτι μας με επαναχρησιμοποιούμενους κόκκους κεφίρ.

Η κατανάλωση του προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας από τα οποία σταχυολογούμε:


1. Έχει καλύτερο προφίλ προβιοτικών - μικροοργανισμών δηλαδή που είναι ωφέλιμοι για την υγεία - απ' το γιαούρτι:


The Microbiota and Health Promoting Characteristics of the Fermented Beverage Kefir


2. Βοηθάει σε προβλήματα πέψης:


Συμβάλλει στη θετική ανατροπή των ισορροπιών καλών και κακών μικροβίων στο έντερο.

Βοηθάει στη αντιμετώπιση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου:


Βοηθάει επίσης σε περιπτώσεις έλκους και χρόνιων διαρροιών.

3. Xαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη επειδή η τελευταία μετατρέπεται με τη ζύμωση σε γαλακτικό οξύ. 
Καλά ανεκτό από όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.


Περισσότερα στο επόμενο μέρος.


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment