29.4.19

Το σώμα που θες ίσως και να μην υπάρχει!



Γιατί βλέπεις αυτά που σου βάζουν στα social media και τα περισσότερα από αυτά - αν όχι όλα - έχουν υποστεί την ψηφιακή τους χειραγώγηση - βελτιστοποίηση εικόνας αν θέλετε - είτε είναι με photoshop είτε με air brushing.
Το βλέπεις εσύ και λες στον personal trainer: Αμάν δικέ μου, αυτό θέλω!
Δεν ξέρω αν θα σε προσγειώσει ο personal, αλλά αυτό το σώμα που λιγουρεύεσαι και εποφθαλμιάς, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει.
Αλλά και να υπάρχει, κρύβει πίσω του τέτοια δουλειά κι επίπεδο θυσίας που ελάχιστοι ερασιτέχνες θα μπορούσαν να υπομείνουν.
Και βέβαια πρέπει να τονισθεί ότι τα κορμιά αυτά δεν τα κουβαλάει κανείς όλο τον χρόνο, απλά τα ετοιμάζει για τη μέρα της φωτογράφισης.
Η οποία φωτογράφιση παρεμπιπτόντως συνήθως γίνεται από ειδικούς που είναι εξπέρ σε τεχνικές αναπνοής, γωνίες, φωτισμούς, ειδικά λάδια κλπ.
Και παρ' όλα αυτά, για κάθε μια φωτογραφία που κρατιέται, τουλάχιστον δέκα άλλες καταλήγουν στον ηλεκτρονικό σκουπιδοτενεκέ.
Θέλω να πω ότι η πραγματικότητα παρουσιάζεται διαστρεβλωμένη και καλό είναι να μη μπαίνουν ανέφικτοι στόχοι γιατί θα έρθει γρήγορα η απογοήτευση.
Η διατροφή και η άσκηση μπορούν να φέρουν πολύ εντυπωσιακές αλλαγές στο σώμα μας αλλά είναι λογικό να μη μπορούμε όλοι να γίνουμε ο Ερμής του Πραξιτέλους.
Καλή διατροφή, συστηματική άσκηση και η αλλαγή θα έλθει στο σώμα σας. Μπορεί να έρθει με αραμπά και όχι με τρένο και κυρίως με αεροπλάνο, αλλά θα έλθει στα σίγουρα κι αυτό είναι που μετράει.
Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment