Πρόκειται για πολύ σημαντικούς παράγοντες για την υγεία της καρδιάς μας και το σημαντικότερο απολύτως ελεγχόμενους.
Έχουμε και λέμε:
1. To οξειδωτικό στρες
Πολύ απλά είναι η κατάσταση όπου στον οργανισμό υπάρχουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και λιγότερα αντιοξειδωτικά.
Ενδεδειγμένη ενέργεια
Λήψη περισσότερων αντιοξειδωτικών τροφών:
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ/ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
2. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης,άσπρου αλευριού και γενικά επεξεργασμένων υδατανθράκων.
Πρόκειται για τον υπ' αριθμόν 1 παράγοντα υποβάθμισης της υγείας του ανθρώπου. Χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις,παχυσαρκία και καρδιοπάθειες, όλα ξεκινούν από εδώ.
Κάθε φορά που ανεβάζετε ψηλά το σάκχαρό σας καταστρέφεται η ευαίσθητη επένδυση των αιμοφόρων σας αγγείων.
ΖΑΧΑΡΗ:Ο ΛΕΥΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ(2ο)
3. Η υψηλή κατανάλωση ωμέγα-6 πολυακόρεστων λιπαρών.
Διαβάστε οπωσδήποτε το παρακάτω άρθρο
ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ
΄
4. Και τέλος η μειωμένη πρόσληψη σε υπερπολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά :
ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Για μια γερή καρδιά είναι απαραίτητο λοιπόν να προσέξετε τους ανωτέρω διατροφικούς παράγοντες.
Για μια πολύ γερή καρδιά θα χρειασθείτε και τη συμβολή της σωματικής άσκησης.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
Να σημειώσω ότι οι νεότερες μελέτες δεν δείχνουν καμία σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης ω-3 λιπαρών οξέων και της βελτίωσης/πρόληψης από ασθένειες του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει πως η ωφέλεια στην υγεία μας από τη σωστή διατροφή δεν οφείλεται σε ένα-δύο συστατικά, αλλά είναι πολυπαραγοντική.
ReplyDeletehttp://www.mayoclinic.com/health/omega-3/HB00087/NSECTIONGROUP=2
ReplyDelete